Ga naar de inhoud

Officieel: Radja Nainggolan schiet boezemvriend te hulp en tekent bij Italiaanse tweedeklasser

 ma 30 januari 2023 14:33
Radja Nainggolan
Radja Nainggolan in het shirt van zijn nieuwe club.

Een nieuw avontuur met een oude bekende. Radja Nainggolan (34) zet zijn carrière verder bij het Italiaanse SPAL. Geen toeval: de trainer van de tweedeklasser heet Daniele De Rossi, boezemvriend en ex-ploegmaat van "Il Ninja" bij AS Roma. De club maakte het nieuws zonet officieel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een vriend in de problemen schiet je zonder nadenken te hulp. Radja Nainggolan is voorgesteld als nieuwe speler van de Italiaanse tweedeklasser SPAL, dat gecoacht wordt door Daniele De Rossi.

 

De Italiaan heeft een lange voorgeschiedenis met Nainggolan. Samen stonden ze 140 keer op het veld bij AS Roma - alleen met Manolas stond de ex-Rode Duivel vaker tussen de lijnen.

 

De Rossi zelf bevestigde vorige week al dat zijn boezemvriend straks aansluit bij SPAL. Alleen de medische testen kunnen nog roet in het eten gooien, maar normaal ondertekent Nainggolan een contract tot het einde van het seizoen.

 

In geval van promotie wordt de overeenkomst automatisch verlengd, al lijkt de middenvelder eerder een strijd voor het behoud te wachten. SPAL staat namelijk maar 15e in de Serie B, een paar punten boven de degradatiestreep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangezien we goede vrienden zijn, zou ik geen problemen hebben om Radja te coachen.

Daniele De Rossi

De Rossi is er evenwel van overtuigd dat Nainggolan voor een flinke meerwaarde zal zorgen. "Hij zou een topaanwinst zijn voor de competitie", aldus het Roma-icoon. "En aangezien we goede vrienden zijn, zal ik geen problemen hebben om Radja te coachen. Al moeten we beseffen dat hij even tijd nodig zal hebben om weer op niveau te komen."

 

Sinds Antwerp eind december het contract van Nainggolan verbrak, onderhield de ex-Rode Duivel op zijn eentje zijn conditie. Ook Cagliari polste overigens of de middenvelder voor een derde keer naar de club wou komen, maar SPAL won dus het pleit.

 

Voorzitter Joey Tacopino, die Nainggolan eveneens nog kent van bij AS Roma, is nu al bijzonder enthousiast. "Voor mij is Radja nog steeds een speler van wereldklasse. Hij zal ons niveau verhogen en helpen onze doelen te verwezenlijken."

Radja Nainggolan en Daniele De Rossi
Radja Nainggolan met Daniele De Rossi bij AS Roma.
Gerelateerd: