Ga naar de inhoud

Junior Alexander Blockx trakteert zichzelf op finale op de Australian Open: "Een droom"

 vr 27 januari 2023 15:33
Alexander Blockx
Alexander Blockx

Alexander Blockx heeft zich geplaatst voor de finale van het juniorentoernooi op de Australian Open. De 17-jarige Belg won in de halve finales vlotjes van een Chinees. "Het is een grote eer om in de Rod Laver Arena te spelen." Dat gebeurt vannacht om 3.30 uur.

Het zijn drukke dagen voor Alexander Blockx in Melbourne. Donderdag kwam de jonge Belg liefst 3 keer de baan op: 1x in het enkelspel en 2x in het dubbelspel, telkens met succes.

 

Maar de vermoeidheid leek voorlopig zijn tol nog niet te eisen, want vrijdag was Blockx opnieuw bij de les voor zijn halve finale in het enkelspel. Daarin kreeg de Belg, 3e reekshoofd op de Australian Open, de Chinees Zhou Yi tegenover zich.

 

Die bleek niet opgewassen tegen onze landgenoot. Na 1 uur en 15 minuten was Blockx er al klaar mee: 6-4 en 6-1. In de finale treft hij zijn Amerikaanse leeftijdsgenoot Learner Tien.

 

Diezelfde Tien kwam Blockx ook al tegen in de dubbelfinale, die hopelijk voor de Belg geen voorbode was van de enkelfinale. Aan de zijde van zijn landgenoot Cooper Williams was Tien te sterk voor Blockx en zijn Braziliaanse dubbelpartner João Fonseca. De Amerikanen wonnen met 2 keer 6-4.

"Ik voerde mijn plan goed uit"

"Ik ben heel gelukkig met deze overwinning en mijn plaats in de finale", reageerde Blockx. "Het is een droom. Bovendien mag ik aantreden in de Rod Laver Arena. Dat is heel leuk en een grote eer."

Om de Chinees te verslaan wilde Blockx vanaf de eerste bal dominant spelen vanaf de baseline en agressiviteit tonen. "Ik denk dat ik het plan goed heb uitgevoerd."

"Al was niet alles geslaagd in de eerste set. Ik maakte enkele kleine foutjes, sommige ballen gingen net buiten. Maar het vervolg was veel beter en hij vond geen oplossingen. Het is een prettig gevoel."

Komende nacht treft de nummer 11 van de wereld de numme 27. "Tien is linkshandig, wat een zekere aanpassing vraagt", legt coach Philippe Cassiers uit.

"Hij heeft altijd goeie matchen gespeeld tegen dat soort jongens. Een van zijn lievelingsslagen is een gekruiste forehand, die dan in de backhand van de tegenstander belandt."

"Tien wil het spel dicteren met zijn forehand, die hij heel hard slaat. Verder is het een speler die nog wat onregelmatig is. Hij kan vier of vijf prachtige punten maken en dat laten volgen door twee of drie onbegrijpelijke fouten. De sleutel voor Alexander wordt dus om solide te zijn."

Tien is nog wat onregelmatig. Het is zaak van Blockx om solide te zijn.

Coach Philippe Cassiers
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: