Ga naar de inhoud

Junior Alexander Blockx naar halve finales Australian Open: "Alles uit de kast"

 do 26 januari 2023 15:23

Alexander Blockx beleeft een mooi avontuur in Melbourne. De jonge Belg staat op de Australian Open in de halve finales in het enkelspel én in de dubbelfinale.

De 17-jarige Alexander Blockx is de nummer 10 van de wereld op de juniorenranking en is in Melbourne het 3e reekshoofd. Donderdag plaatste de jonge Belg zich voor de halve finales na een spannende driesetter tegen de Braziliaan João Fonseca (ITF-23).

 

In de halve finales neemt Blockx het op tegen zijn Chinese leeftijdsgenoot Zhou Yi (ITF-25). Die wipte in de kwartfinales de Zwitser Kilian Feldbausch (ITF-5), het 1e reekshoofd in Melbourne.

 

Opvallend: Blockx bereikte donderdag ook de finale in het dubbelspel en dat aan deze zijde van de Braziliaan Fonseca, die hij uit het enkeltoernooi kegelde. Blockx en Fonseca nemen het in de finale op tegen het Amerikaanse duo Tien-Williams.

"Heel gelukkig en veel vertrouwen"

"Ik heb echt alles uit de kast moeten halen", trapte Alexander Blockx een open deur in na 2 uur en 11 minuten tegen Fonseca. "Ik ben heel gelukkig. Het was een zware strijd."

"Joao serveerde uitzonderlijk goed. Het was bijzonder moeilijk om door zijn opslag te gaan. In het begin speelde ik misschien ook wat te afwachtend. Later werd ik agressiever en nam ik sneller het initiatief."

"Zo heb ik de match in mijn voordeel kunnen doen kantelen. In de tiebreak van de tweede set was de druk enorm, ik kon me geen fout veroorloven. Ik heb geprobeerd daar niet te veel aan te denken, concentreerde me op het balletje dat over het net kwam."

"Ik ben er goed uitgekomen en dat gaf me in de derde set vleugels. Ik heb mijn beste spel moeten tonen en dat is leuk. Dit geeft veel voldoening en ook veel vertrouwen voor wat nog volgt."

Blockx kan in Melbourne de eerste Belgische finalist worden bij de jongens junioren. Bij de meisjes deden An-Sophie Mestach, winnares in 2011, en Sofia Costoulas, vorig jaar runner-up, het hem voor.

Twee keer won een Belg het juniorentoernooi bij de jongens op een grandslamafspraak: Jacky Brichant in 1947 en Kimmer Coppejans in 2012, allebei op het gravel van Roland-Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.