Ga naar de inhoud

Marijn van den Berg wint de slalom op Mallorca na bizarre en technische finale

 do 26 januari 2023 15:58

Marijn van den Berg (EF-EasyPost) heeft de Trofeo Alcudia, de tweede manche van de Challenge Mallorca, gewonnen. De Nederlander won de sprint van een uitgedund peloton. In een hectische finale op een glibberig wegdek speelde de waaghals het best met de talloze bochten. 

Bijna alle ploegen voerden veel wissels door na de eerste gang van gisteren: de punchers en klimmers werden geruild voor de snelle mannen.

 

Soudal-Quick Step zette zijn centen in op Ethan Vernon en navigeerde het peloton met z'n zessen door de slotkilometers.

 

Maar net na de vod werden de blauwbloezen aangevallen door onder meer het duo Mike Teunissen-Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty).

 

Op een halfnat wegdek nam Marijn van den Berg (EF-EasyPost) de kop in de laatste honderden meters en hij maakte geen foutjes tijdens de belachelijke opeenstapeling van bochten.

 

Het laatste poortje van de slalom lag gek genoeg zelfs op 50 meter van de finish, maar in alle chaos bleef Van den Berg koelbloedig. 

 

Hij had zijn huiswerk goed gemaakt en raakte zijn remmen niet aan. Het is de eerste profzege van de 23-jarige Nederlander.

 

Nummer 3 Biniam Girmay, vorig jaar winnaar van deze koers, foeterde over de aankomst. 

 

"Met al die bochten hebben we niet eens kunnen sprinten", merkte hij terecht op. 

 

"Dit was geen sprint", vulde runner-up Ethan Vernon aan. "Als de streep iets verder gelegen zou hebben, dan zou ik gewonnen hebben. Nu ging het gewoon over voldoende grip bewaren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Trofeo Alcudia (1.1)
1. Marijn van den Berg (Ned) 159 km in 3u37'31"
2. Ethan Vernon (GBr) z.t.
3. Biniam Girmay (Eri)  
4. Axel Zingle (Fra)  
5. Antonio Soto (Spa)  
6. Max Kanter (Dui)  
7. Carlos Canal (Spa)  
8. Rui Oliveira (Por)  
9. Mike Teunissen (Ned)  
10. Patrick Konrad (Oos)  
Gerelateerd: