Gezien in 90 minutes: de anekdote van Tuur Dierckx over Lyle Foster en Burnley

  Lyle Foster heeft een mooie transfer naar Burnley gemaakt en dat heeft hij misschien een beetje te danken aan Tuur Dierckx. Zijn ploegmaat bij Westerlo hielp hem uit de nood toen Vincent Kompany kwam kijken.

  Eergisteren raakte bekend dat Lyle Foster door Burnley en Vincent Kompany werd weggeplukt bij Westerlo. Iets meer dan een week geleden zat de Belgische trainer nog in de tribune van het Kuipje voor Westerlo-Genk.

   

  En Tuur Dierckx had in 90 minutes daar een leuke anekdote over. "Lyle is een heel rustige gast, misschien iets te rustig." De Zuid-Afrikaan was blijkbaar niet echt zenuwachtig voor de komst van Kompany.

   

  "Ik zal een geheim vertellen, dat maakt nu niet meer uit", lacht Dierckx. "Om aan te tonen hoe hij ermee bezig was. Voor de match tegen Genk komt hij naar mij: "Tuur, ik heb een probleem. Ik heb je scheenbeschermers nodig, want ik kan de mijne niet vinden"."

   

  "Ik antwoordde: "Dat is allemaal goed en wel Lyle, maar ik hoop straks nog in te vallen en welke moet ik dan aandoen?" Daar had hij niet over nagedacht. Om maar aan te tonen: zo hard was hij ermee bezig. Ik denk wel dat hij wist dat Kompany kwam, maar ik denk niet dat hij er wakker van lag."

   

  En wat heeft Dierckx dan gedaan, want hij speelde als invaller nog 20 minuten mee tegen Genk. "Ik heb de mijne gegeven en ik ben bij de kinesist mousse gaan halen en daarmee gespeeld."

  "Vorig seizoen voorspeld dat hij naar Premier League zou gaan"

  Dierckx zal zijn spitsbroeder missen. "Ik heb er een goeie band mee, het is een lieve en oprechte jongen." Dierckx had zelfs Foster getipt om ooit in de Premier League te spelen.

   

  "Ik wil niet te veel pluimen op mijn hoed steken, maar ik ga het toch doen. Vorig seizoen heb ik gezegd dat hij binnen dit en 3 jaar in de Premier League zou spelen in een ploeg zoals Everton."

   

  "We zijn anderhalf jaar later en over enkele maanden speelt hij bij een andere ploeg in de Premier League en Everton wellicht in The Championship."

   

  "Ik vind het een mooie transfer voor hem en ik zie hem wel slagen bij Burnley. Zijn enige probleem is dat hij geen echte doelpuntenmaker is. Maar voor de rest heeft hij alles: snel, sterk, hij kan dribbelen en hij is nog jong."

  Beluister de aflevering van 90 minutes

  Of bekijk de aflevering op VRT MAX:

  90 minutes

  Op algemeen (en zeker ook ons!) verzoek, trokken we weer op avonTuur. Dat deed Mudryk ook op Anfield en doet Arsenal al een heel seizoen, in het teken van Xhaka en Saka - beter dan Waka Waka, sorry Shakira. In eigen land oogt The Great Old steeds greater. En we onthullen - exclusief, jawel! - welke voetballer met ‘moesten’ scheenbeschermers speelde op de vorige speeldag - van mousse, jawel. Gelukkig was het niet Hong: is Koita nu een gele of rode kanarie? Opvallend: zelfs bij de uiterst vredelievende Carlo Ancelotti belandt er wel eens een haar in de boter - een zilvergrijs, durven we wedden. Dat zou trouwens een goede kleur zijn voor de keeperstrui van Andries N. uit Heerenveen. En wie zijn hoofd boven de Kuipnetten uitstak, besefte: haat en spoed is zelden goed.
  wo 25 januari 2023 116 min