Ga naar de inhoud

Izegem stelt BK-parcours voor: vlak met een vleugje Gent-Wevelgem

Tim Merlier werd in 2022 Belgisch kampioen in Middelkerke.

Wie de nationale driekleur op de weg wil veroveren, moet tegenwoordig naar West-Vlaanderen navigeren. Op zondag 25 juni is Izegem de volgende halte. Daar kennen we de opvolgers van Tim Merlier en Kim de Baat. 

In West-Vlaanderen koersen de mannen 226,5 kilometer en de vrouwen 133,7 kilometer.

 

Voor de lokale ronden worden aangesneden, bestaat de taart uit een aanloopparcours in de regio van Izegem.

 

"Bij de vrouwen bestaat die aanloop uit iets meer dan 80 vlakke kilometers op brede wegen, waar de wind opnieuw een rol van betekenis zal kunnen spelen en zo voor de nodige selectiviteit kan zorgen", zegt parcoursbouwer Wim Van Herreweghe. 

 

"Bij de mannen kunnen we, omwille van de grotere afstand, nog iets verder wegrijden van Izegem en voegen we met een knipoog naar Gent-Wevelgem een dubbele passage op het duo Monteberg-Kemmelberg toe. Dat zal die aanloop van 120 km bij hen net iets intenser maken."

 

De aansluitende lokale lus wordt door de mannen 4 keer gereden, de vrouwen verkennen 2 keer.

 

"In het eerste deel van de lokale ronde trekken we ook naar het centrum van Ingelmunster. Daarna volgt het parcours vooral brede wegen, waar de wind een belangrijke factor kan spelen en het tempo hoog zal liggen."