Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Halve finales Beker van België: Union-Antwerp en Zulte Waregem-KV Mechelen

 vr 13 januari 2023 12:08
" "
De heenmatchen zijn op 1 en 2 februari, de terugwedstrijden op 1 en 2 maart.

De loting voor de halve finales van de Beker van België heeft de topaffiche tussen Union en Antwerp opgeleverd. Zulte Waregem en KV Mechelen kunnen onderling uitmaken wie hun lastig seizoen bekroont met een bekerfinale. 

Union en Zulte Waregem spelen eerst thuis. De heenmatchen zijn op 1 en 2 februari, de terugwedstrijden op 1 en 2 maart. De finale is in het weekend van 29 april.

Het was Thomas Buffel, in 2013 bekerwinnaar met Genk, die de balletjes uit de trommel haalde. Met Union-Antwerp ontmoeten de tweede en derde van de Jupiler Pro League elkaar. Union wipte gisteren overtuigend Gent (4-0), Antwerp deed daags tevoren hetzelfde met competitieleider Genk (0-3).

Zulte Waregem en KV Mechelen beleven sportief moeilijke tijden, Zulte Waregem staat als 17e op een degradatieplaats, KV Mechelen is met 3 punten meer 14e.

Komende zondag staat Union-Antwerp op de planning van de 20e speeldag in de JPL, vorige zondag stonden bekampten Zulte Waregem en KV Mechelen elkaar. Essevee, opgezweept door een herboren Ruud Vormer, won met 2-0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: