Ga naar de inhoud
Vormer scoort vanaf de stip de 2e goal.

Ruud Vormer weer van levensbelang voor Zulte Waregem, dat dankbaar gebruik maakt van snel rood STVV

 wo 11 januari 2023 20:44
  1. 2' - Rood - Daniel Schmidt
  2. 8' - Verv. Olivier Dumont door Jo Coppens
  3. 18' - Geel - Daichi Hayashi
  4. 42' - Doelpunt - Alieu Fadera (1 - 0)
  1. 63' - Doelpunt strafschop - Ruud Vormer (2 - 0)
  2. 67' - Verv. Shinji Okazaki door Matte Smets
  3. 67' - Verv. Wolke Janssens door Aboubakary Koita
  4. 67' - Verv. Gianni Bruno door Robert Bauer
  5. 69' - Verv. Ruud Vormer door Nicolas Rommens
  6. 69' - Verv. Alieu Fadera door Alioune Ndour
  7. 78' - Verv. Toni Leistner door Jorge Teixeira
  8. 78' - Verv. Zinho Gano door Chinonso Offor
  9. 78' - Verv. Cheikh Thiam door Bent Sørmo
  10. 86' - Geel - Frank Boya
  11. 87' - Verv. Daniel Ramírez door Dylan Demuynck
Croky Cup - speeldag 1 - 11/01/23 - 20:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
42'
Alieu Fadera
42'
Alieu Fadera
1 - 0
63'
Ruud Vormer
63'
Ruud Vormer
2 - 0

Zulte Waregem zit bij de laatste vier in de beker. Tegen STVV zaten de omstandigheden wel mee: doelman Schmidt pakte al in de eerste minuut rood. Ondanks een gemiste strafschop zette Fadera Essevee nog voor rust op voorsprong. De nieuwe publiekslieveling Ruud Vormer besliste de partij helemaal.

Zulte Waregem-STVV in een notendop:

Man van de match:  De transfer van Ruud Vormer naar Zulte Waregem is een onvervalst schot in de roos. De Nederlander was overal op het veld belangrijk bij de thuisploeg en verzilverde die uitstekende prestatie met zijn eerste doelpunt. Het publiek trakteerde hem meteen op een staande ovatie.

 

Sleutelmoment: De snelste rode kaart ooit in een Belgisch bekerduel? Na amper 45 seconden liep STVV-doelman Daniel Schmidt al tegen een rode kaart aan. Een klap die de bezoekers niet meer te boven zouden komen.

 

Opvallend: Mbaye Leye had nog een surprise van de chef in petto in de slotfase van de wedstrijd. De trainer van Essevee duwde Dylan Demuynck nog eens op het grote toneel op. Een jeugdproduct, pur sang. De 18-jarige aanvaller zit al bij Zulte Waregem vanaf zijn zes jaar.

Keeperskwestie

45 seconden. 


Langer heeft de bekerwedstrijd tussen Zulte Waregem en STVV eigenlijk niet geduurd. De bezoekende doelman Schmidt was verrast op de eerste lange bal van de wedstrijd en kwam hopeloos te laat op de doorgebroken Ramirez. 

 

De bezoekers zaten meteen met de handen in het haar. Het verdict kleurde pijnlijk rood.

Reservedoelman Jo Coppens moest nadien vooral lijdzaam toezien hoe zijn ploeg de overtalsituatie onmondig moest ondergaan. 

 

Toch maakte hij zichzelf na een kwartier (even) onsterfelijk. Ruud Vormer lokte voor de tweede wedstrijd op rij een strafschop uit, maar aanvaller Zinho Gano botste op de nagelnieuwe wantjes van Coppens.

Essevee heeft een nieuwe chouchou

Uitstel van executie. 

 

Na eerst nog een reuzekans te missen, fungeerde Gano niet veel later als de perfecte pivot bij de aanval van zijn ploegmakker Fadera. De dribbelvaardige winger zorgde zo net voor de rust toch voor de verlossing aan de Gaverbeek - waar het vernieuwde enthousiasme opnieuw voelbaar was.


De verpersoonlijking van die ommezwaai? Ruud Vormer. 

 

De kersverse transfer speelde complexloos op het middenveld. Wanneer Fadera na een uur een tweede strafschop forceerde, klonk het dan ook in koor: Ruud, Ruud, Ruud. De nieuwe publiekslieveling kreeg ook het vertrouwen van zijn ploegmakkers en duwde feilloos de 2-0-eindstand op het bord


De bekerdroom van Zulte Waregem komt zo dichterbij, maar ook het dilemma begint zwaarder door te wegen. 

 

Zullen de bekerduels een noodzakelijk kwaad worden in de drukke degradatiestrijd van de Jupiler Pro League? Of heeft deze tweede triomf op rij de renaissance van Essevee definitief in gang gezet?

Gerelateerd:

Fase per fase

22:45

EINDE: 2-0!

Zulte Waregem zit bij de laatste vier in de beker. Tegen STVV zaten de omstandigheden wel mee: doelman Schmidt pakte al in de eerste minuut rood. Ondanks een gemiste strafschop zette Fadera Essevee nog voor rust op voorsprong. De nieuwe publiekslieveling Ruud Vormer besliste de partij helemaal.

90+3' tweede helft
87'
86'
80'

Mbaye Leye heeft nog een surprise van de chef in petto. De trainer van Essevee duwt jeugdproduct Dylan Demuynck het grote toneel op. De 18-jarige aanvaller zit al bij Zulte Waregem vanaf zijn zes jaar.

78'
wissel
78'
wissel
75'

Droom of dilemma?

De wissel van de wacht eist zijn tol op de wedstrijd. Door de vele vervangingen ligt het spel te vaak stil. Geen van beide ploegen lijkt nog echt aan kansen te komen. STVV lijkt de handdoek al voorzichtig te gooien. 


De bekerdroom van Zulte Waregem komt zo dichterbij, maar ook het dilemma begint zwaarder door te wegen. Zullen de bekerduels een noodzakelijk kwaad worden in de drukke degradatiestrijd van de Jupiler Pro League? Of heeft deze tweede triomf op rij de renaissance van Essevee definitief in gang gezet?


69'
wissel
69'
wissel
67'

Applausvervanging Vormer

Doelpuntenmaker Ruud Vormer mag gaan rusten. Een groot deel van het publiek staat recht op de banken. Zulte Waregem heeft er een nieuwe publiekslieveling bij. En dat na amper twee wedstrijden.

66'
63'
penalty
Ruud Vormer
Zulte Waregem
62'

Doelpunt Zulte Waregem: 2-0!

Jawel. Tweede keer, goede keer voor de thuisploeg. Ruud Vormer knalt de bal in de linkerhoek. De Nederlander opent zo zijn rekening aan de Gaverbeek.