Ruud Vormer weer van levensbelang voor Zulte Waregem, dat dankbaar gebruik maakt van snel rood STVV

  1. 42' - Doelpunt - Alieu Fadera (1 - 0)
  2. 19' - Gemiste strafschop - Zinho Gano
  3. 18' - Geel - Daichi Hayashi
  4. 8' - Verv. Olivier Dumont door Jo Coppens
  5. 2' - Rood - Daniel Schmidt
  1. 87' - Verv. Daniel Ramírez door Dylan Demuynck
  2. 86' - Geel - Frank Boya
  3. 78' - Verv. Cheikh Thiam door Bent Sørmo
  4. 78' - Verv. Zinho Gano door Chinonso Offor
  5. 78' - Verv. Toni Leistner door Jorge Teixeira
  6. 69' - Verv. Alieu Fadera door Alioune Ndour
  7. 69' - Verv. Ruud Vormer door Nicolas Rommens
  8. 67' - Verv. Gianni Bruno door Robert Bauer
  9. 67' - Verv. Wolke Janssens door Aboubakary Koita
  10. 67' - Verv. Shinji Okazaki door Matte Smets
  11. 63' - Doelpunt strafschop - Ruud Vormer (2 - 0)
  42'goalAlieu Fadera1 - 0
  63'penalty goalRuud Vormer2 - 0

  Zulte Waregem zit bij de laatste vier in de beker. Tegen STVV zaten de omstandigheden wel mee: doelman Schmidt pakte al in de eerste minuut rood. Ondanks een gemiste strafschop zette Fadera Essevee nog voor rust op voorsprong. De nieuwe publiekslieveling Ruud Vormer besliste de partij helemaal.

  Zulte Waregem-STVV in een notendop:

  Man van de match:  De transfer van Ruud Vormer naar Zulte Waregem is een onvervalst schot in de roos. De Nederlander was overal op het veld belangrijk bij de thuisploeg en verzilverde die uitstekende prestatie met zijn eerste doelpunt. Het publiek trakteerde hem meteen op een staande ovatie.

   

  Sleutelmoment: De snelste rode kaart ooit in een Belgisch bekerduel? Na amper 45 seconden liep STVV-doelman Daniel Schmidt al tegen een rode kaart aan. Een klap die de bezoekers niet meer te boven zouden komen.

   

  Opvallend: Mbaye Leye had nog een surprise van de chef in petto in de slotfase van de wedstrijd. De trainer van Essevee duwde Dylan Demuynck nog eens op het grote toneel op. Een jeugdproduct, pur sang. De 18-jarige aanvaller zit al bij Zulte Waregem vanaf zijn zes jaar.

  Keeperskwestie

  45 seconden. 


  Langer heeft de bekerwedstrijd tussen Zulte Waregem en STVV eigenlijk niet geduurd. De bezoekende doelman Schmidt was verrast op de eerste lange bal van de wedstrijd en kwam hopeloos te laat op de doorgebroken Ramirez. 

   

  De bezoekers zaten meteen met de handen in het haar. Het verdict kleurde pijnlijk rood.

  Reservedoelman Jo Coppens moest nadien vooral lijdzaam toezien hoe zijn ploeg de overtalsituatie onmondig moest ondergaan. 

   

  Toch maakte hij zichzelf na een kwartier (even) onsterfelijk. Ruud Vormer lokte voor de tweede wedstrijd op rij een strafschop uit, maar aanvaller Zinho Gano botste op de nagelnieuwe wantjes van Coppens.

  Essevee heeft een nieuwe chouchou

  Uitstel van executie. 

   

  Na eerst nog een reuzekans te missen, fungeerde Gano niet veel later als de perfecte pivot bij de aanval van zijn ploegmakker Fadera. De dribbelvaardige winger zorgde zo net voor de rust toch voor de verlossing aan de Gaverbeek - waar het vernieuwde enthousiasme opnieuw voelbaar was.


  De verpersoonlijking van die ommezwaai? Ruud Vormer. 

   

  De kersverse transfer speelde complexloos op het middenveld. Wanneer Fadera na een uur een tweede strafschop forceerde, klonk het dan ook in koor: Ruud, Ruud, Ruud. De nieuwe publiekslieveling kreeg ook het vertrouwen van zijn ploegmakkers en duwde feilloos de 2-0-eindstand op het bord


  De bekerdroom van Zulte Waregem komt zo dichterbij, maar ook het dilemma begint zwaarder door te wegen. 

   

  Zullen de bekerduels een noodzakelijk kwaad worden in de drukke degradatiestrijd van de Jupiler Pro League? Of heeft deze tweede triomf op rij de renaissance van Essevee definitief in gang gezet?

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 45. EINDE: 2-0! Zulte Waregem zit bij de laatste vier in de beker. Tegen STVV zaten de omstandigheden wel mee: doelman Schmidt pakte al in de eerste minuut rood. Ondanks een gemiste strafschop zette Fadera Essevee nog voor rust op voorsprong. De nieuwe publiekslieveling Ruud Vormer besliste de partij helemaal. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Zulte Waregem, Dylan Demuynck erin, Daniel Ramírez eruit
  4. Gele kaart voor Frank Boya van STVV tijdens tweede helft, minuut 86
  5. tweede helft, minuut 80. Mbaye Leye heeft nog een surprise van de chef in petto. De trainer van Essevee duwt jeugdproduct Dylan Demuynck het grote toneel op. De 18-jarige aanvaller zit al bij Zulte Waregem vanaf zijn zes jaar. .
  6. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Zulte Waregem, Bent Sørmo erin, Cheikh Thiam eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Zulte Waregem, Chinonso Offor erin, Zinho Gano eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Jorge Teixeira erin, Toni Leistner eruit
  9. tweede helft, minuut 75. Droom of dilemma? De wissel van de wacht eist zijn tol op de wedstrijd. Door de vele vervangingen ligt het spel te vaak stil. Geen van beide ploegen lijkt nog echt aan kansen te komen. STVV lijkt de handdoek al voorzichtig te gooien.  De bekerdroom van Zulte Waregem komt zo dichterbij, maar ook het dilemma begint zwaarder door te wegen. Zullen de bekerduels een noodzakelijk kwaad worden in de drukke degradatiestrijd van de Jupiler Pro League? Of heeft deze tweede triomf op rij de renaissance van Essevee definitief in gang gezet? .
  10. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Zulte Waregem, Alioune Ndour erin, Alieu Fadera eruit
  11. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Zulte Waregem, Nicolas Rommens erin, Ruud Vormer eruit
  12. tweede helft, minuut 67. Applausvervanging Vormer. Doelpuntenmaker Ruud Vormer mag gaan rusten. Een groot deel van het publiek staat recht op de banken. Zulte Waregem heeft er een nieuwe publiekslieveling bij. En dat na amper twee wedstrijden. .
  13. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij STVV, Robert Bauer erin, Gianni Bruno eruit
  14. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij STVV, Aboubakary Koita erin, Wolke Janssens eruit
  15. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij STVV, Matte Smets erin, Shinji Okazaki eruit
  16. tweede helft, minuut 66.
  17. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 63 door Ruud Vormer van Zulte Waregem. 2, 0.
  18. tweede helft, minuut 62. Doelpunt Zulte Waregem: 2-0! Jawel. Tweede keer, goede keer voor de thuisploeg. Ruud Vormer knalt de bal in de linkerhoek. De Nederlander opent zo zijn rekening aan de Gaverbeek. .
  19. tweede helft, minuut 61. Penalty! Opnieuw penalty! Fadera verschalkt doelman Coppens, die los in de voeten duikt van de Essevee-aanvaller. De Elindus scandeert de naam van Ruud Vormer. De kersverse transfer krijgt ook het vertrouwen van zijn ploegmakkers. .
  20. tweede helft, minuut 59.