Ga naar de inhoud
Union zet vlot Gent opzij.

Union bezorgt zwak KAA Gent een pijnlijke avond in de beker

 do 12 januari 2023 22:36
Union
einde
4-0
KAA Gent
  1. 4' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (1 - 0)
  2. 13' - Verv. Simon Adingra door Loic Lapoussin
  3. 34' - Doelpunt - Lazare Amani (2 - 0)
  4. 41' - Doelpunt - Victor Boniface (3 - 0)
  5. 42' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  1. 66' - Geel 2 - Michael Ngadeu-Ngadjui
  2. 67' - Verv. Victor Boniface door Cameron Puertas
  3. 67' - Verv. Gustaf Nilsson door Guillaume François
  4. 67' - Verv. Bart Nieuwkoop door Dennis Eckert Ayensa
  5. 74' - Verv. Hong Hyun-seok door Alessio Castro-Montes
  6. 77' - Verv. Teddy Teuma door Oussama El Azzouzi
  7. 83' - Verv. Sven Kums door Sulayman Marreh
  8. 90+3' - Doelpunt - Lazare Amani (4 - 0)
Croky Cup - speeldag 1 - 12/01/23 - 20:47
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
4'
Gustaf Nilsson
4'
Gustaf Nilsson
1 - 0
34'
Lazare Amani
34'
Lazare Amani
2 - 0
41'
Victor Boniface
41'
Victor Boniface
3 - 0
90+3'
Lazare Amani
90+3'
Lazare Amani
4 - 0

KAA Gent zal zichzelf niet opvolgen als bekerwinnaar. Op bezoek bij Union lagen de Buffalo’s al voor de rust tegen de touwen met een 3-0-achterstand. Vrijdagmiddag om 12 uur vindt de loting voor de halve finales met Union, Antwerp, KV Mechelen en Zulte Waregem plaats.

Union-AA Gent kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Na een helft eenrichtingsvoetbal kan Nurio er in het begin van de tweede helft weer een wedstrijd van maken, maar hij mist twee keer. Union speelt nadien gemakkelijk uit.
 
  • Man van de Match: Jean Thierry Lazare Amani was veruit de beste man op het veld. Met twee goals en ontelbare goede acties was hij een gesel voor de Gentse verdediging.
 
  • Opvallend: Sinds de terugkeer van Union op het hoogste niveau kon AA Gent nog geen enkele keer scoren tegen de Brusselaars. Aan die slechte reeks kwam vanavond geen einde.

Zonder Vanzeir gaat het ook

Dante Vanzeir, die met kniepijn (of transferkoorts?) aan de kant bleef, zag na nog geen vijf minuten hoe zijn vervanger Gustaf Nilsson de score opende. De lange Zweed werd zomaar vergeten in de zestien en profiteerde van die ruimte om de goede corner van Lazare netjes binnen te vliegen.

 

Union bleef na het openingsdoelpunt baas, maar ook Gent kwam af en toe opzetten. Depoitre, die voorin de voorkeur kreeg op Cuypers, illustreerde met enkele gemiste kansen dat hij niet in de vorm van zijn leven zit.

 

Aan de overkant lukte het wel om vlot te scoren. Lazare (schot met links) en Boniface (alleen op Nardi), mepte AA Gent nog voor de rust helemaal tegen het canvas. Twee keer zag de Gentse defensie er ook niet goed uit.

 

Union begon door de 3-0 in een zetel aan de tweede helft. Vanhaezebrouck probeerde met een paar frisse krachten nog het tij te keren, maar daarvoor moet je scoren natuurlijk.

 

Nurio kon tot twee keer toe de wedstrijd nieuw leven inblazen, hij miste twee keer in de zestien. 

 

Toen niet veel later ook nog Ngadeu met een domme tweede gele kaart zijn makkers in de steek liet, was het Gentse kalf helemaal verdronken. Union speelde de wedstrijd gemakkelijk uit en diep in de toegevoegde tijd maakte Lazare er nog 4-0 van in de rebound. Invaller Eckert Ayensa had dat tien minuten eerder kunnen doen, maar hij mikte onbegrijpelijk hoog over van dichtbij. (zie: video onder).

Enkele reacties:

  • Senne Lynen: "Als je drie doelpunten kan maken voor de rust, dan heb je de perfecte eerste helft gespeeld. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar dit is heel goed voor het vertrouwen. Een bekerfinale wil ik absoluut eens meemaken. Alles is mogelijk."
 
  • Matisse Samoise: "We hebben vandaag veel te weinig gebracht. In de tweede helft was het eigenlijk al gespeeld. We wisten nochtans dat Union veel energie in zijn spel legt, daar hadden we het moeilijk mee. Nu moeten we wel de top vier halen in de competitie."
 
  • Karel Geraerts: "De spelers zijn goed omgegaan met de vroege 1-0. We zijn blijven voetballen en zoeken naar goals, zo kom je niet in de problemen. Gent was eigenlijk enkel gevaarlijk als wij de bal verloren. In de tweede helft waren ze wel wat scherper, zonder echt grote kansen. Na de rode kaart was de wedstrijd helemaal gedaan. We zijn heel trots en fier dat we als enige Belgische ploeg nog actief zijn op drie fronten. We blijven proberen zoveel mogelijk matchen te winnen."
Gerelateerd:

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'
goal
Union
4-0
KAA Gent
90+2'

Einde!

Na een duidelijk 4-0-zege is Union de vierde halvefinalist in de Beker van België. Het gaat morgen samen met Antwerp, KV Mechelen en Zulte Waregem de trommel in.

90'

Toch nog 4-0!

Twee minuten in de toegevoegde tijd zorgt Lazare nog voor de kers op de taart. Hij trapt in de rebound de 4-0 binnen na niet al te best keepen van Nardi.

89'

Geen eerredder

Cuypers heeft de Gentse eerredder aan de voet, maar kiest dan nog voor een flauwe pas richting Salah. Moris glijdt er goed tussen. 

89'

Misser van formaat

Het zijn de invallers die Union bijna nog op 4-0 brengen. Nardi heeft moeite met een schot van Puertas, Eckert Ayensa mikt in de rebound onbegrijpelijk over.

87'

Op de counter is Union nog een keer gevaarlijk. Lazare vindt Puertas aan de tweede paal, maar diens kopbal is te slap.

86'

Eckert Ayensa kan op snelheid doorgaan, maar heeft daarna oogkleppen op. De Duitser valt gretig in, maar het is allemaal net niet.

85'

Castro-Montes wordt in het aangezicht geraakt door El Azzouzi, die zich breed maakt. Lardot ziet er niet al te veel graten in.

83'
81'

De laatste tien minuten zijn begonnen. Marreh komt er nog in voor Kums.

80'

Het is allemaal een beetje minder na rust.

Tom Boudeweel op Radio 1
79'

Eckert komt niet tot een schot

Eckert komt nog een keer in schietpositie na goed voorbereidend werk van Lazare. Hij kiest niet voor een schot, maar loopt zich vast.

79'

Het Gentse bestuur zit er triestig bij in de hoofdtribune. Toveren Louwagie en De Witte nog wat uit hun hoed in de mercato? Het lijkt nodig voor AA Gent, wil het écht meedoen voor de top 4.

77'

De wedstrijd is al een tijdje beslist en dat lijken ze bij Gent ook te beseffen. Godeau verstuurt nog eens een voorzet naar niemand.

76'

Aanvoerder én publiekslieveling Teuma mag gaan rusten met nog een kwartier op de klok. De handen van het Dudenpark gaan terecht op mekaar.