Ga naar de inhoud

Wie kan het Burnley van Kompany stoppen? Championship-leider slaat 14-puntenkloof in promotiestrijd

Ook in 2023 dendert de trein van Burnley voort. De architect van het succes: Vincent Kompany. De Belgische trainer lijkt nu al bijna zeker van de promotie. Na de 1-2-overwinning vandaag tegen Swansea, slaat Burnley een aanzienlijke kloof van 14 punten op Blackburn - de eerste ploeg die niet op een rechtstreekse promotiepositie staat.

18 op 18 en een kloof van 14 punten boven de promotiestreep. Het Burnley van Vincent Kompany dendert momenteel door de Championship heen. 

 

Door de vele verschuivingen binnen de club, sprak het bestuur bij het begin van het seizoen nog over een "overgangsjaar". Inmiddels een statement waar ze smakelijk om kunnen lachen op Turf Moor.

 

Kompany paste zijn puzzel razendsnel in elkaar en koppelt er nu dominant voetbal aan uitstekende resultaten. Een formule die hem al heel wat lof opleverde, en na de winterstop ook even succesvol blijft. 

 

Tegen Swansea stond het al na een dikke twintig minuten op een 0-2-voorsprong. De 20-jarige Nederlandse linksback Ian Maatsen krulde eerste een vrije trap loepzuiver de verste hoek in om nadien nog eens stevig uit te halen vanop twintig meter.

 

De aansluitingstreffer van Oli Cooper was een zeldzaam wapenfeit van de zwaantjes. Kompany ziet zijn ploeg zo zes punten uitlopen op runner-up Sheffield United, dat vanavond wel nog aan de bak moet. 

 

Blackburn - de eerste ploeg die niet op een rechtstreekse promotiepositie staat - volgt zowaar al op 14 punten.