Ga naar de inhoud

Onze commentatoren zagen 2 verrijzenissen in Baal: "De tranen van Iserbyt spraken boekdelen"

 ma 2 januari 2023 06:12
Ruben Van Gucht en Paul Herygers leggen de cross in Baal neer.

Geen Mathieu van der Poel of Wout van Aert op de cross in Baal. Ideaal om de rest van de crossers onder een vergrootglas te leggen. Met het oog op het nakende BK en WK zagen commentatoren Ruben Van Gucht en Paul Herygers alvast een uitstekend wederoptreden van Eli Iserbyt en Fem van Empel. "De ideale timing voor de komende kampioenschappen."

Het was van 29 oktober geleden dat Eli Iserbyt nog eens mocht juichen. Een deugddoende overwinning voor onze landgenoot. Het interview na de wedstrijd toonde het belang van zijn triomf alvast aan. 

 

"Hij stond daar bijna met de tranen in zijn ogen. Een beeld dat we van hem niet gewoon zijn, maar boekdelen sprak", vertelt commentator Paul Herygers. "Het blijkt zo nog maar eens dat hij toch een zware periode achter de rug heeft. De overwinning onderstreept zijn wederoptreden en zal hem enorm veel deugd gedaan hebben."

 

Zeker nu het BK en WK met rasse schreden dichterbij komen. "Wat Eli Iserbyt vandaag heeft laten zien, moet volstaan om hem weer naar het ideale vormpeil voor een kampioenschap te loodsen."


Pauwels Sauzen-Bingoal heeft met Michael Vanthourenhout nog een tweede ijzer in het vuur voor de nakende kampioenschapsperiode. "Het ziet er goed uit voor de ploeg, maar ze moeten het wel goed uitspelen."

Het was eigenlijk al vijf voor 12 voor Laurens Sweeck

Paul Herygers

Een van de voornaamste concurrenten voor het BK is Laurens Sweeck. De kopman van Crelan moest door ziekte wel verstek laten gaan in Baal. "Het was eigenlijk vijf voor 12 voor Sweeck. Hij was dé man in de openingsfase van het seizoen, maar in Diegem toonde zijn 12e plek het verval aan."

 

"De rustpauze komt alvast op het juiste moment. Hij heeft volgens mij de noodstop voor zichzelf ingedrukt. Dit zou hem naar hogere sferen kunnen brengen."

Eli Iserbyt schreeuwde het uit wanneer hij in Baal over de meet rolde.

Bij de vrouwen toonde Fem van Empel alvast dat een rustpauze heilzaam kan zijn. In Val di Sole kwam de Nederlandse nog zwaar ten val, maar twee weken later weet ze alweer wat winnen is.

 

"Zoals ze vandaag gereden heeft, heb ik ze nog maar weinig bezig gezien. Met de vingers in de neus haalde ze haar beste niveau ooit. Ook voor haar de ideale timing voor de nakende kampioenschappen."

Gerelateerd: