Ga naar de inhoud

Simon Mignolet na Brugse bekerblamage: "Dit is iets wat niet kan"

Mignolet flaterde bij de 1-1, waardoor Brüls gemakkelijk kon scoren.

Het hoeft niet te verbazen dat Simon Mignolet zeer ontgoocheld was na de uitschakeling in de Croky Cup tegen STVV. Er valt bij Club Brugge vroeger dan verwacht een doel weg. Mignolet keek ook in de spiegel na een fout, Carl Hoefkens wees op de fysieke paraatheid van zijn kern. 

Simon Mignolet was uiteraard niet tevreden: "In eerste instantie is er heel erg grote ontgoocheling. De cijfers en het resultaat spreken voor zich. Dit is iets wat niet kan."

 

"Maar als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd, begonnen we wel heel goed. We komen verdiend op 1-0, waarna ik een fout maak die niet mag gebeuren en de wedstrijd een beetje kantelt."

 

"Tijdens de rust heb ik gezegd dat we ervoor moesten zorgen dat dat de wedstrijd niet zou beïnvloeden. De eerste vijftien minuten van de tweede helft speelden we weer goed." 

 

"Maar dan krijgen we een ongelofelijke ‘lucky goal’ tegen. Eerst schuift Hans (Vanaken) uit. Dan is er nog een fase met misschien buitenspel en dan wijkt de bal ook nog eens af op Mata zijn hoofd waardoor de bal via de deklat binnen gaat."

 

Toch vindt hij het belangrijk dat zijn ploeggenoten iets leren uit deze ervaring: "Het belangrijkste dat we moeten meenemen naar volgende keer is dat we niet mogen opgeven en de kopjes niet mogen laten hangen."

 

Mignolet begrijpt de frustraties bij de supporters, die de spelers na het laatste fluitsignaal op een fluitconcert trakteerden: "Het is normaal dat ze ontgoocheld zijn. Zij willen ook naar de Heizel en een bekerfinale spelen. Net zoals ik, net zoals heel de kleedkamer trouwens. Dan is het logisch dat ze ontgoocheld en gefrustreerd zijn."

Carl Hoefkens ziet verschil in fysieke paraatheid in zijn kern

Carl Hoefkens betreurde dat zijn spelers de Brugse fans - "een motivatiefactor" - niet konden belonen.

 

"Je komt 100 procent verdiend 1-0 voor, maar daarna krijg je een dom doelpunt tegen", begon hij zijn analyse. "Je begint opnieuw met dezelfde ingesteldheid in de tweede helft. Maar dan krijg je een buitenspeldoelpunt tegen dat ook nog eens afwijkt. En dan wordt het moeilijk."

 

"Het meest lastige was dat we daarna niet meer het momentum hebben kunnen creëren. De kwaliteit in het laatste derde was niet meer goed genoeg. Dan krijg je nog eens een absoluut vermijdbaar derde doelpunt tegen en dan wordt het gigantisch moeilijk."

 

Daar ziet Hoefkens dan ook een werkpunt voor zijn groep: "Dan merk je dat we op die momenten, als we de pure kwaliteit moeten brengen, gigantisch hard zullen moeten werken."

 

"Het kan altijd zijn dat je op achterstand komt, maar dat mag geen reden zijn om niet meer te brengen wat je daarvoor wel kon brengen."

 

De trainer gaf ook nog te kennen dat Noa Lang niet toevallig uitviel: "Het is erg jammer dat Noa vandaag uitvalt met zijn hamstrings, maar het is volgens mij geen toeval."

 

"Tajon Buchanan had het ook sneller moeilijk dan anders. Je kan het die spelers niet verwijten dat ze naar het WK zijn gegaan natuurlijk. Maar er is een verschil in fysieke paraatheid tussen spelers die naar het WK moesten en diegenen die 3 weken hebben kunnen voorbereiden."