Ga naar de inhoud

Thiam en Evenepoel zijn jullie Sportman en Sportvrouw van het Jaar, ontdek straks wie effectief wint

 vr 6 januari 2023 11:00
Het Sportgala van 2022 vindt op 6 januari plaats in Kinepolis Antwerpen.
Thiam en Evenepoel zijn jullie winnaars. Ontdek vanavond wie van de 6 kanshebbers de hoofdprijzen van het Sportgala pakken.

Vanavond wordt op het Sportgala in Antwerpen bekendgemaakt wie Wout van Aert en Nina Derwael opvolgen als Sportman en Sportvrouw van het Jaar. De surfers van Sporza hebben de voorbije twee weken hun stem ook laten gelden en zij kiezen voor Remco Evenepoel en Nafi Thiam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Overzicht Supergenomineerden per categorie

Remco Evenepoel (wielrennen), Bart Swings (schaatsen) en Wout van Aert (wielrennen) behoren tot de Supergenomineerden voor Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het tussen Loena Hendrickx (kunstschaatsen), Lotte Kopecky (wielrennen) en Nafi Thiam (atletiek).

Voor de prijs van Belofte van het Jaar gaat het nog tussen Gilles Arnaud Bailly (tennis), Nina Sterckx (gewichtheffen) en Cian Uijtdebroeks (wielrennen).

De Belgian Tornados (atletiek mannen), Belgische WK-wielerploeg (wielrennen mannen) en Union SG (voetbal mannen) kunnen Ploeg van het Jaar worden.

Voor de Coach van het Jaar gaat het tussen Jacques Borlée (atletiek), Roger Lespagnard (atletiek) en Sven Vanthourenhout (wielrennen) . Laurens Devos (tafeltennis), Michèle George (dressuur) en Ewoud Vromant (wielrennen) zijn dan weer de overgebleven genomineerden voor de Paralympiër van het Jaar.

De laureaten, die gekozen worden door de sportjournalisten en de gewezen winnaars van Sportman en Sportvrouw van het jaar, worden bekendgemaakt op het Sportgala, dat plaatsvindt op vrijdag in Kinepolis Antwerpen.

Vorig jaar werden Wout van Aert (voor de tweede keer) en turnster Nina Derwael (voor de derde keer) gehuldigd als Sportman en Sportvrouw van het Jaar.

Zo was het in 2021: