Ga naar de inhoud

Paulien Couckuyt maandenlang out met kruisbandblessure

 zo 18 december 2022 13:25
Paulien Couckuyt
Paulien Couckuyt vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio.

Paulien Couckuyt (25) staat maanden aan de kant met een kruisbandblessure. Dat laat de Belgian Cheetah weten op Instagram.

Met een foto van een ingepakt been in een ziekenhuisbed laat Couckuyt aan haar volgers weten dat ze een zware blessure heeft opgelopen. De nationale recordhoudster op de 400 meter horden is ondertussen al geopereerd aan haar linkerknie.

 

"Het wordt een lange revalidatie, met ups en downs, maar ik heb nog altijd sportieve dromen na te jagen. Ik zal keihard werken om sterker terug te komen", belooft ze.  

 

Couckuyt onderging een reconstructie van haar kruisband en moest ook haar knie aan de buitenkant extra laten verstevigen. "In principe duurt de revalidatie 9 maanden", laat ze weten. "Maar ik ga voor wat minder."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In principe duurt de revalidatie 9 maanden. Ik ga voor wat minder.

Paulien Couckuyt

Afgelopen zomer stond Paulien Couckuyt in de halve finales van zowel het WK in Eugene als het EK in München op de 400 meter horden.

 

Vorig jaar op de Olympische Spelen liep Couckuyt de halve finales (en haalde ze ei zo na de finale). Op de 4x400 meter met de Belgian Cheetahs eindigde ze als 7e in Tokio.