Ga naar de inhoud

Memphis is de nieuwe nummer 1 in het Westen na klinkende zege tegen Milwaukee

Ja Morant was tegen Milwaukee goed voor een triple-double.

Memphis is de nieuwe leider in de Western Conference na een overtuigende overwinning tegen Milwaukee. Giannis Antetokounmpo en co kregen op bezoek bij de Grizzlies een ferme pandoering: 142-101. Dankzij de winst en het verlies van concurrent New Orleans prijkt Memphis nu op 1 in het Westen.

Het duel tussen Memphis en Milwaukee was een topper tussen twee van de sterkste teams uit het Westen en het Oosten. Maar van een spannende strijd was nauwelijks sprake. De Bucks waren niet op de afspraak en keken bij de rust al tegen een 70-41-achterstand aan.

 

De 2e helft bracht geen beterschap bij de bezoekers, die zich geen raad wisten met de snelheid van de Grizzlies. Bij het begin van het 4e quarter was het verschil al opgelopen tot 50 punten. In het slot kon Milwaukee nog wat milderen. Eindstand: 142-101.

 

De Bucks werden op alle vlakken overtroefd, Giannis Antetokounmpo legde zich neer bij het meesterschap van de Grizzlies. "Ze speelden gewoon heel sterk. Hun tempo was ongelooflijk hoog en ze maakten hun shots. Dat was gewoon heel goed basketbal", aldus de Griek, met 19 punten de topscorer van zijn team.

 

Grizzlies-sterk Ja Morant loofde na afloop zijn team. "Wie tegen ons speelt, moet klaar zijn. We kunnen allemaal scoren. Als je de gevaarlijke spelers van onze ploeg moet opnoemen, dan moet je gewoon de hele lijst opzeggen", sprak Morant.

 

Dankzij de overtuigende winst tegen Milwaukee en het verlies van concurrent New Orleans tegen Utah voert Memphis nu de ranglijst aan in de Western Conference. Met 19 zeges en 9 verlieswedstrijden tellen de Grizzlies één nederlaag minder dan New Orleans en Denver.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 10 hoogtepunten van vannacht:

De uitslagen van donderdag:

  • Houston - Miami 108-111
  • Memphis - Milwaukee 142-101
  • Utah - New Orleans 132-129 (n.v.)
  • LA Clippers - Phoenix 95-111

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.