Ga naar de inhoud

Pech voor Golden State: Stephen Curry is enkele weken out met gedeeltelijke schouderontwrichting

 vr 16 december 2022 08:02
Een RMI wees op een gedeeltelijke ontwrichting.
Stephen Curry blesseerde zich eergisteren tegen Indiana aan zijn linkerschouder.

Golden State Warriors was al niet goed bezig aan het seizoen en nu heeft de kampioen ook nog eens sterkhouder Stephen Curry voor enige tijd verloren: Curry blesseerde zich eergisteren tegen Indiana aan zijn schouder. Een scan wees op een gedeeltelijke ontwrichting. Dat kost hem enkele weken.

Vooral buitenshuis hebben de Warriors het moeilijk. Daar is hun rapport 2 zeges tegen 13 nederlagen. Thuis is dat omgekeerd (12-2). Met 14 zeges en 15 nederlagen kamperen ze pas op de 10e plaats in het Westen.

Op bezoek bij Indiana begon het ook verkeerd, maar met 38 punten, 7 assists en 7 rebounds leek Curry toch nog bezig om het tij te keren, tot hij op het einde van het derde quarter zijn linkerschouder blesseerde, toen hij de bal wou afpakken.

De 34-jarige MVP van de finale vorig seizoen ging eerst naar de kant met zijn arm in zijn hand, maar zocht dan snel de kleedkamer op. Een scan in Philadelphia, waar Golden State vandaag speelt, wees op een gedeeltelijke schouderontwrichting.

De club zelf gaf niet mee hoelang hij out was, de komende dagen wordt zijn revalidatieprogramma bekendgemaakt, maar ESPN bericht dat het om enkele weken gaat.

Dat is een serieuze streep door de rekening van de regerende kampioen, die op dit moment niet op een plaats staat die recht geeft op een ticket voor de play-offs.

De fase waarbij Curry zich blesseerde:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.