Ga naar de inhoud

Portugal neemt na 8 jaar (en 1 Europese titel) afscheid van bondscoach Fernando Santos

 do 15 december 2022 19:13
Santos
Fernando Santos zal zijn contract tot 2024 niet uitdoen.

Fernando Santos heeft de handdoek in de ring geworpen bij Portugal, na de uitschakeling van zijn land in de kwartfinales. Santos won in 2016 het EK met de Portugese ploeg, maar op de andere grote toernooien bleef hij onder de verwachtingen.

Twee jaar geleden had Fernando Santos zijn contract bij Portugal nog verlengd tot 2024. Maar na matige resultaten op het laatste EK en WK besliste hij zelf, in samenspraak met de bond, om de rit dan toch niet uit te zitten.

Santos is al sinds 2010 bondscoach, eerst 4 jaar bij Griekenland en daarna 8 jaar bij Portugal. Bij zijn eerste grote toernooi was het meteen bingo: hij leidde Portugal naar de Europese titel in 2016.

Op de volgende toernooien werd Portugal steevast bij de topfavorieten geplaatst, maar ondanks kleppers als Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva en João Felix kon Portugal het steeds niet waarmaken. 

 

In 2019 won hij met Portugal wel nog de door sommigen verguisde Nations League, door in de finale Nederland te kloppen. De kwartfinale op het WK in Qatar was op de "echte" grote toernooien het beste resultaat sinds die Europese titel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.