Portugezen woest over Argentijnse ref: "Willen ze hen de wereldbeker gewoon geven?"

 za 10 december 2022 19:29

Portugal heeft een boeman gevonden na de WK-uitschakeling. Zijn naam? Facundo Tello, de Argentijnse ref die de match tegen Marokko leidde. Volgens Pepe en Bruno Fernandes onbegrijpelijk: "Hoe kan je een scheids aanwijzen wiens land nog op het WK actief is?"

Opnieuw controverse rond een scheidsrechter. Na Nederland - Argentinië waren de geluiden over Mateu Lahoz quasi unaniem, nu viseerde alleen Portugal de wedstrijdleiding.

 

Na afloop hekelden de spelers dat de FIFA een Argentijn aanwees voor de wedstrijd tegen Marokko.

 

"Het is onaanvaardbaar", vond Pepe. "Zeker na wat er gisteren gebeurd is. Marokko maakte constant kleine foutjes, maar nooit kregen ze geel. Na rust is er amper voetbal gespeeld... Toch kwamen er maar 8 minuten bij. Willen ze Argentinië de beker gewoon geven?"

Het is bijzonder vreemd dat een scheids aangewezen wordt wiens land nog actief is op het WK. Ze wilden het ons duidelijk moeilijker maken.

Bruno Fernandes

Bruno Fernandes vond de aanwijzing eveneens onbegrijpelijk. "Ik weet niet of ze Argentinië wereldkampioen willen maken. Het boeit me ook niet, maar ik ga gewoon zeggen wat ik denk. Het is bijzonder vreemd dat een scheids aangewezen wordt wiens land nog actief is op het WK. Ze wilden het ons duidelijk moeilijker maken."

Gerelateerd: