Ga naar de inhoud

BEKIJK: Het einde van een voetbalfenomeen? Cristiano Ronaldo barst in tranen uit na exit

 za 10 december 2022 18:10

Hij zal álles winnen... behalve het WK. Cristiano Ronaldo (37) barstte in tranen uit na de verrassende exit van Portugal tegen Marokko. Wellicht een triest einde van een voetbalfenomeen op het internationale toneel.  

Zijn grootse tijdperk bij Portugal begon met tranen - het beeld van na de verloren EK-finale tegen Griekenland is voetbalerfgoed - en eindigt daar mogelijk ook mee.

 

Cristiano Ronaldo huilde onophoudelijk na zijn gemiste kans met de geschiedenis in Qatar.

Dat het toernooi een zoveelste sportieve zwarte vlek voor Ronaldo in het kalenderjaar 2022 is, maakte het allemaal des te pijnlijker.

 

Met Manchester United greep de Portugees naast Champions League-voetbal. Vervolgens geraakte de vedette ondanks verwoede pogingen niet weg in de transferzomer.

 

Met zijn nieuwe coach Erik ten Hag klikte het nooit. Ronaldo verzeilde op de bank en de relatie met zijn oude liefde mondde net voor het WK - door een explosief interview - uit in een vechtscheiding.

 

Ook Qatar bracht de "werkloze" ster weinig vreugde. In de 1/8e finale tegen Zwitserland zette trainer Fernando Santos zijn veelbesproken recordschutter verrassend op de bank.

 

Tegen Marokko wachtte hem hetzelfde lot. Tijdens een invalbeurt van een bijna volledige helft kon Ronaldo een exit niet keren.

 

Zwaait hij - gekrenkt in zijn eer - straks af als international? Een onzekere toekomst wacht.

Het iconische beeld van een huilende Ronaldo na de EK-finale in 2004.
Gerelateerd: