Ga naar de inhoud

De erfenis van illustere voorgangers tovert hij weg met goals: wie is Gonçalo Ramos?

 di 6 december 2022 23:18

Bij Benfica moest hij recordverkoop Darwin Nunez vervangen, nu met Portugal recordschutter Cristiano Ronaldo doen vergeten. Druk? Gonçalo Ramos (21) antwoordt steeds met doelpunten. Voorstelling van een onverwachte held.

Het was de meest veelbesproken keuze van het WK. Portugal-bondscoach Fernando Santos durfde het aan om Cristiano Ronaldo op de bank te zetten.


Sta dan maar eens in de schoenen van de vervanger...

 

Velen zouden bezwijken onder de druk en verwachtingen. Maar Gonçalo Ramos? Die pakte na een goed kwartier al uit met een onhoudbare knal in de korte hoek.

 

Later zouden daar nog twee treffers en een assist bijkomen. Hattrick-held onder de ogen van Ronaldo - mocht die laatste niet zo eerzuchtig zijn, had hij ongetwijfeld een applausje gegeven.

De Tovenaar

Gelukkig voor Ramos wist hij al wat het is om grote schoenen te moeten vullen.

 

Bij Benfica moest de veelzijdige spits deze zomer de leegte van recordverkoop Darwin Nunez, die naar Liverpool trok, vullen. Dat deed Ramos met verve in het talentencollectief.

 

In zijn eerste partij dit seizoen pakte de Portugees meteen uit met (alweer) een hattrick tegen Midtjylland. Verschillende clubs in de Premier League en ook PSG ontdekten de verborgen parel en probeerden Ramos weg te lokken, maar Benfica hield het been stijf.

 

Een keuze die ze zich niet zouden beklagen. In de competitie staat de teller momenteel op 9 treffers. En in de groepsfase van de Champions League maakte Ramos eveneens indruk.

 

Sterallures kreeg de sluipschutter overigens allerminst. Vedettengedrag is hem vreemd: zijn vele doelpunten viert hij bescheiden, op zijn Instagram-account prijkt geen enkele feestfoto.

Bijnaam van Ramos is overigens "The Wizard", omdat hij bij de jeugdploegen op magische wijze rebounds leek aan te trekken in de zestien. Al verraadt de kwaliteit van zijn goals op het WK dat het allerminst geluk is.

 

Kandidaatkopers van afgelopen zomer zullen eens gevloekt hebben. Bij Benfica rekenen ze vanaf nu ongetwijfeld een WK-taks mee.

 

Wat zou straks de vraagprijs zijn?

Gerelateerd: