Ga naar de inhoud

Terwijl ploegmaats vieren, druipt Ronaldo af: Portugese vedette kan ontgoocheling niet wegsteken

 di 6 december 2022 22:22

De zege kon de wonden niet zalven. Terwijl zijn ploegmaats vierden, droop Cristiano Ronaldo meteen na het fluitsignaal af. Zichtbaar ontgoocheld met zijn degradatie in de hiërarchie van Portugal.

De timing van de beelden en de analyse in de studio kon niet beter zijn.

 

Youri Mulder oordeelde dat de degradatie van Cristiano Ronaldo bij Portugal een soort van einde is voor de vedette. Al hoopte de Nederlander "dat hij genoegen kan nemen met een rol op het tweede plan."

 

Ondertussen toonden beelden hoe Ronaldo - die een kort applausje naar het publiek gooide - zichtbaar ontgoocheld op zijn eentje naar de kleedkamer wandelde. Zijn ploegmaats stonden op dat moment uitbundig met de fans te vieren.

 

Pijnlijk.

 

Het toont aan dat de verrassende plek op de bank hard is aangekomen bij Ronaldo. Een kwartier voor tijd viel de wereldster in met een geforceerde glimlach. Bijna kon een doelpunt de pijn verzachten, maar Ronaldo zag zijn treffer afgekeurd voor buitenspel.

 

Achteraf kreeg bondscoach Fernando Santos uiteraard veel vragen over zijn gepasseerde aanvoerder. Die benadrukte dat er geen probleem ontstaan is: "We zijn al jaren vrienden. Cristiano is het voorbeeld van een geweldige kapitein. Dit was gewoon een tactische keuze."

De verwijzing naar de bank van Cristiano Ronaldo tegen Zwitserland was dinsdagavond vooraf wereldnieuws. Voor het eerst in 14 jaar geen titularis op een groot toernooi, zeg.

 

Aanleiding is naar verluidt het divagedrag van Ronaldo bij zijn wissel tegen Zuid-Korea in minuut 65. Dik tegen zijn zin moest de wereldster naar de kant.

 

Portugese liplezers konden ook het gemompel van Ronaldo richting zijn bondscoach ontcijferen: "Je hebt zo’n fucking haast om me naar de kant te halen, fuck."

 

Op de persconferentie werd duidelijk dat Santos er niet mee kon lachen: "Die reactie beviel me hoegenaamd niet”, klonk het. “We hebben dat besproken en de situatie is intern opgelost."

 

Een plek op de bank dus, vervanger Goncalo Ramos scoorde een hattrick.

 

Zou Ronaldo straks net zoals bij United voor een vechtscheiding kiezen?

Onvrede bij de Ronaldo's

Georgina Rodríguez, mevrouw Cristiano Ronaldo, spaarde haar kritiek niet in een Instagrampost na de wedstrijd. 

 

"Gefeliciteerd, Portugal", begon ze nog verzoenend. Daarna nam ze bondscoach Santos op de korrel.


"Terwijl de 11 spelers het volkslied zongen, waren alle ogen op jou gericht", verwijst ze naar Cristiano, die vanaf de bank alle aandacht trok van de fotografen.

 

"Wat jammer dat we gedurende 90 minuten niet hebben kunnen genieten van de beste speler ter wereld. De aanwezige fans zijn niet gestopt je naam te schreeuwen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het studiogesprek over Ronaldo

Gerelateerd: