Ga naar de inhoud

Ronaldo claimt zelfs na match goal en oogst kritiek in Villa Sporza: "Toont dat alles rond hem draait"

 di 29 november 2022 12:20
Cristiano Ronaldo juichte na de eerste goal van Portugal, maar het doelpunt kwam op naam van Bruno Fernandes.

"Een echte doelpuntenmachine", klonk het in Villa Sporza over Cristiano Ronaldo. Tegen Uruguay gisteren claimde de Portugees de openingstreffer, maar zijn aandeel bleek onbestaand. Toch juichte de diepe spits alsof hij zelf scoorde en ook na het eindsignaal hield hij vol dat het zijn doelpunt was. Tot grote ergernis van Wesley Sonck: "Is dit Portugal niet beter af zonder?"

Té grote recordlust

Dat Ronaldo steeds het onderste uit de kan zal halen om records te breken, bleek gisteren nog maar eens. 

 

Al wilde hij tegen Uruguay nét iets te graag Eusebio bijbenen als de man met de meeste goals (9) voor Portugal op WK's. 

 

Met al zijn bravoure, maar zonder kenmerkende siuuuuuuu, eigende de clubloze spits zich het eerste Portugese doelpunt toe. Onterecht bleek later, zijn gladgestreken haren raakten de voorzet van Bruno Fernandes nét niet. 


En dus kwam het doelpunt op naam van de vermeende assistgever. Tot tegenzin van de superster, want ondanks honderden tegensprekende camerabeelden, bleef Ronaldo ook na de wedstrijd nog volhouden dat het doelpunt op zijn naam moest komen.

 

Het toont nog maar eens aan hoe graag Ronaldo elk record wil breken, al zal hij voor dat record dus nog even moet wachten.

 

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Egocentrische altruïst?

In Villa Sporza zag Wesley Sonck de viering van Ronaldo met lede ogen aan: "Ik ben fan van de atleet, maar niet van de voetballer. Dat hij die goal absoluut wil claimen, zegt veel over hem. Hij wil altijd winnen, maar toont zo dat het rond hem en niet de ploeg draait."

 

Zolang Ronaldo bij de Portugese selectie zit, zal hij altijd de ster blijven. En toch blijft het respect tussen hem en zijn ploegmaats groot. Elke keer de nummer 7 van Portugal scoort, wordt hij omringd bij zijn viering, zelfs al claimt hij dus verkeerdelijk een goal.

 

Ook wederzijds is er respect: om de hele Manchester United-saga te vergeten nodigde Ronaldo op zijn Lewis Hamiltons de hele selectie uit op een etentje in Qatar.

(lees voort) 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jij had die goal ook altijd geclaimd, vriend!

Arnar Vidarsson in Villa Sporza

Het maakt wel dat Wesley Sonck zich afvroeg "of dit Portugal zonder Cristiano Ronaldo niet sterker zou zijn?".

 

Arnar Vidarsson treft als bondscoach van IJsland volgend jaar in de EK-kwalificatiecampagne Portugal. "Ik zal het je weten te vertellen ", verzekerde hij Sonck en hij dolde ook nog even met de voormalige spits: "En trouwens, Wesley, jij had die goal ook altijd geclaimd, vriend.”

Gerelateerd: