Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Filip Joos: "Alvarez deed bij 2-0 alles verkeerd, maar was veruit beste man bij Argentinië"

 wo 14 december 2022 12:26

In de WK-podcast kaarten Stef Wijnants en Filip Joos na over de eerste halve finale. Ene Lionel Messi ging aan de haal met de krantenkoppen, maar Joos vond aanvaller Julian Alvarez een veel sterkere partij spelen. "Hij was de enige die druk durfde te zetten op Modric", oordeelt onze commentator.

Spurtjesrecord

"Iedereen die een gigantisch en geweldig Argentinië zag... Dat heb ik niet gezien", blikt Filip Joos terug op de halve finale tegen Kroatië. 

 

"Het leek erg op de finale van vier jaar geleden, waar de Kroaten in de eerste helft domineerden zonder te creëren. Je merkte de ergernis bij de vier bepalende spelers als Kramaric aan de bal kwam."

 

Niet Man van de Match Messi, maar een andere Argentijn was de beste man op het veld: Julian Alvarez. " Hij was de enige die druk durfde te zetten op Modric. Het aantal spurtjes dat hij trok, dat moet - zeker in het eerste uur - een record zijn op het WK." 

Ik ben ervan overtuigd dat Guardiola verafschuwt wat Alvarez bij zijn goal doet.

Filip Joos

Met 2 goals was de prestatie van de City-spits groots. Al heeft Joos er twijfels bij of de trainer in Manchester hem daarin gelijk geeft.

 

"Ik zou een vlieg willen geweest zijn in de huiskamer van Pep Guardiola op het moment van de 2-0. Ik ben ervan overtuigd dat hij verafschuwt wat Alvarez daar doet. Hij doet bijna alles verkeerd."

 

"Wat hij wel goed doet, is zijn loopactie en poging tot kap. Daarna is hij de bal eigenlijk kwijt."

 

Ook niet verkeerd: de dribbel van Messi die de 3-0 inleidde: "Dit was een flashback naar de beste Eden Hazard, een atypische Messi-dribbel." 

 

"Het is misschien een gevolg van een ouder wordende Messi, die het moeilijker krijgt om duels met zijn gezicht naar de verdediger te winnen. Maar het pleit voor hem dat hij andere oplossingen gaat zoeken."

Gerelateerd: