Ga naar de inhoud

Israel-Premier Tech koerst voor de promotie: "Terugkeren naar WorldTour"

 di 13 december 2022 13:36
Chris Froome
Kopman Chris Froome kan volgende maand meteen punten sprokkelen in de Tour Down Under.

Israel-Premier Tech kreeg net als Lotto-Soudal maandag de bevestiging dat het in 2023 geen deel meer uitmaakt van de UCI WorldTour. Het kapitaalkrachtige team reageert strijdvaardig.

Israel-Premier Tech is het team van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome (37) en andere mooie namen zoals Jakob Fuglsang, Giacomo Nizzolo en Michael Woods. Dylan Teuns, Ben Hermans, Jens Reynders, Tom Van Asbroeck en Sep Vanmarcke vertegenwoordigen het Belgische kamp bij de Israëlische ploeg.

 

Omdat het team vorig seizoen te weinig oogstte, zakt het uit de hoogste klasse van het profwielrennen. Twee ritzeges in de Tour volstaan niet.

Israel-Premier Tech zegt akte te nemen van de beslissing om hen in 2023 als ProTeam (het tweede niveau) te registreren.

 

"Uiteraard zijn we teleurgesteld, als je rekening houdt met de ontwrichtingen veroorzaakt door de covid-pandemie de voorbije 3 seizoenen, die ons team hard heeft geraakt. Toch zullen we blijven strijden voor overwinningen in de belangrijkste wedstrijden op de wielerkalender", klinkt het.

"Wij zijn vastbesloten terug te keren naar de WorldTour en intussen blijven we met dezelfde motivatie en vastberadenheid koersen waarmee we dit jaar twee etappes wonnen in de Ronde van Frankrijk", verwijst het team naar de zeges van Simon Clarke en Hugo Houle in de voorbije editie van de Tour.


"Wij zijn trots op onze renners en staf en de sterkte van onze organisatie. We leven naar het komende seizoen toe met enthousiasme en vertrouwen in ons vermogen om te blijven presteren en winnen", besluit de ploeg.

De 5 Belgen bij Israel-Premier Tech

  • Dylan Teuns
  • Ben Hermans
  • Jens Reynders
  • Tom Van Asbroeck
  • Sep Vanmarcke
 
Jens Reynders maakt de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise. De andere renners koersten dit jaar al voor het team.
Gerelateerd: