Ga naar de inhoud

Voor Cavendish is ook geen plek bij Israel-Premier Tech, dat andere Brit opvist

 vr 9 december 2022 20:39
Mark Cavendish poseerde begin november met 4 renners van Israel-Premier Tech.
Mark Cavendish poseerde begin november met 4 renners van Israel-Premier Tech.

Mark Cavendish is na het opdoeken van B&B Hotels nog altijd op zoek naar een werkgever voor 2023. De Britse spurtbom werd al wekenlang gelinkt aan Israel-Premier Tech. Maar dat team laat nu weten dat met de komst van Stephen Williams, ook een Brit, de ploeg compleet is.

In welk shirt is Mark Cavendish volgend jaar te bewonderen?

 

De 37-jarige Brit kreeg geen contractverlenging bij Quick Step-Alpha Vinyl en moest andere oorden opzoeken.

 

Het ambitieuze B&B Hotels zag brood in een transfer van Cavendish en verleidde hem om een intentieverklaring te tekenen. Lees: als ploegbaas Pineau het financiële plaatje rondkreeg, zou Cavendish komen.

 

Maar het B&B-project was een luchtbel, die deze week volledig uit elkaar spatte.

 

In de wandelgangen werd gefluisterd dat Cavendish bij Israel-Premier Tech terechtkon. De kiem van dat gerucht? Een foto van Cavendish vorige maand met onder Chris Froome en Daryl Impey.

 

Maar ook Cavendish naar Israel-Premier Tech kan nu de prullenmand in, want de Israëlische ploeg maakte vandaag wereldkundig dat Stephen Williams de ploeg compleet maakt.

 

Williams is een 26-jarige landgenoot van Cavendish en had eveneens een intentieverklaring getekend bij B&B Hotels. Hij won afgelopen seizoen nog de openingsrit in de Ronde van Zwitserland.

 

En zo worden de plekjes schaarser en schaarser voor Cavendish, die nog 1 ritzege in de Tour nodig heeft om alleenrecordhouder te worden. Momenteel telt de Brit evenveel Tour-ritzeges (34) als Eddy Merckx.

Stephen Williams en niet Mark Cavendish vervolledigt de selectie van Israel-Premier Tech

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: