Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Het geheim van de onfeilbare Marokkaanse defensie: "Ze dwingen ideaalscenario af"

 zo 11 december 2022 09:45

Een statistiek waar het Italië uit de glorietijden van zou watertanden. Marokko slikte nog maar één goal op dit WK. Een owngoal dan nog wel. Het geheim van de onfeilbare Marokkaanse defensie? "Als het scenario in hun voordeel is, kunnen ze hun plannetje perfect uitvoeren", zegt Gert Verheyen in onze studio.

Kroatië, België, Spanje en Portugal? Clean sheet

"Nog niemand is erin geslaagd om te scoren tegen Marokko", zo simpel verklaart Gert Verheyen het succes van de Afrikaanse ploeg op het WK.

 

"Een dikke chapeau", feliciteert Wesley Sonck de Marokkanen. "Ze bewijzen dat als je goed verdedigt, je ver kan geraken in het voetbal."

 

Verheyen vindt de reeks stunten niet meer dan verdiend. "Ze spelen geen antivoetbal, maar doen het op een faire manier." 

 

"De organisatie staat, al zakt die in de tweede helft wel heel wat dieper. Dat is hun volste recht ook", meent de analist.

Marokko verplicht de tegenstander eigenlijk om eerst te scoren.

Gert Verheyen

Hoe flikt Marokko het toch om tegen de beste spitsen van de wereld telkens de nul te houden? 

 

"Als het scenario in hun voordeel is, kunnen ze het plan ook blijven uitvoeren", deelt Verheyen. "Ze verplichten de tegenstander eigenlijk om eerst te scoren."


"Ze hebben ook de discipline om het vol te houden tot de laatste seconde", vult Sonck aan. "Ook al verandert er zoveel in de wedstrijd. Toch blijft dat blok onbeweeglijk."

Voeg daar nog een doelman in de vorm van zijn leven aan toe en je krijgt de perfecte cocktail om de nul te houden.

Gerelateerd: