Ga naar de inhoud

Ruud Vormer opgetogen met WK-debuut Noa Lang: "Ik heb die kleine vanmorgen nog gebeld"

 vr 9 december 2022 23:10

Ruud Vormer nam na de wedstrijd Nederland-Argentinië plaats naast Tess Elst in onze Sporza Live om terug te blikken over het parcours van Nederland. "Er zat meer in voor Nederland op dit WK", oordeelde de Nederlander, die ook een bloemetje wierp naar de kleine van Nederland.

Dat het WK van de Nederlanders op een penaltyreeks zou uitdraaien, stond haast in de sterren geschreven. Al draaide het anders uit dan Louis van Gaal in zijn gedachten had. 

 

Zo trapte Virgil van Dijk de eerste elfmeter meteen op de doelman. "Het was mooi dat hij zijn verantwoordelijkheid nam. Ook ik had die gewoon getrapt", sprak Ruud Vormer vol vertrouwen.

 

De WK-droom van Van Gaal strandde zo wel in de handschoenen van Argentinië-doelman Martinez. "Er zat meer in voor Nederland op dit WK. Het spel was door het WK heen niet heel denderend", vertelde de Nederlander. 

 

"Toch mag Oranje blij zijn met de uitkomst. Louis van Gaal en zijn mannen hebben toch weer niet verloren."

Ik heb die kleine (Noa Lang) vanmorgen nog gebeld

Ruid Vormer in Sporza Live

Vormer zag ook een lichtpunt in de wedstrijd tegen Argentinië. Zo mocht zijn pupil van bij Club Brugge, Noa Lang, zijn eerste minuten maken op het WK. 

 

"Ik heb vandaag nog gebeld met die kleine", grapte Vormer; "Hij is nog maar 23 jaar, hé. Het is spijtig dat hij zo vaak kritiek krijgt van de buitenwereld. Het is nochtans een prima kerel met een goed hart."

 

"Tijdens het WK heb ik heel wat contact gehad met hem. Zo heb ik hem vanmorgen nog succes gewenst en hem gezegd dat ik hoopte dat hij zou spelen. Leuk dat dat ook het geval was."

Gerelateerd: