Ga naar de inhoud

Belgische biatleten trekken goede lijn door: Claude eindigt daags na 15e plek van Lie 17e in sprint

 vr 9 december 2022 21:35
Florent Claude (archieffoto) is uitstekend op dreef.
Florent Claude (archieffoto) is uitstekend op dreef.

In de 2e Wereldbekermanche in het biatlon heeft Florent Claude getoond dat zijn goede prestaties van vorige week geen toevalstreffer zijn. Claude eindigde vandaag in Hochfilzen 17e in de sprint. Gisteren deed Lotte Lie nog 2 plekjes beter.

Florent Claude was vorige week in de seizoensopener in Finland al goed voor een 14e plek op de 12,5 km achtervolging en de 26e plek in de sprint.

 

In Hochfilzen presteerde Claude opnieuw op niveau. Onze landgenoot bleef in de sprintbiatlon (7,5 km) foutloos tijdens het schieten. Aan de streep moest Claude 1'41"7 toegeven op de Noorse triomfator Johannes Thingnes Bø.

 

Thierry Langer, de 2e Belg, had een offday. Hij kwam al in de openingsronde ten val en maakte 3 fouten bij het schieten. De 87e plek was zijn lot.

In het algemene Wereldbekerklassement staat Claude nu 22e met 66 punten. Langer is 43e met 20 punten blijft aan de leiding met 299 punten.

Lotte Lie 15e in de sprint

Gisteren werkten de vrouwen hun sprintmanche al af. Met een goede prestatie van Lotte Lie.

 

Onze landgenote schoot foutloos en eindigde 15e op een kleine minuut van winnares Denise Hermann-Wick (Dui).

Lie staat 16e in het Wereldbekerklassement, de Française Julia Simon zwaait de plak.

 

Morgen komen de vrouwen in actie in de 10 kilometer achtervolging. De mannen zijn zondag aan zet in de 12,5 kilometer achtervolging.

Gerelateerd: