Ga naar de inhoud

Waar is Quinten Hermans gebleven? "Het is wat raar om in de zetel naar de cross te kijken"

 do 8 december 2022 16:57
Waar blijft crosser Hermans? "Het begint toch al serieus te kriebelen".
Quinten Hermans in actie.

Na de terugkeer van Van der Poel, Van Aert en Pidcock in het veld vragen sommige veldritvolgers zich misschien wel af waar Quinten Hermans is. "Ik heb na het WK op de weg bewust doorgetrokken tot het EK veldrijden om daarna een rustperiode in te lassen", vertelt Hermans. "Op 23 december keer ik in Mol terug in het veld."

Tot en met 31 december rijdt Quinten Hermans nog voor Intermarché-Wanty-Gobert. Op 1 januari maakt de Limburger de overstap naar WorldTour-ploeg Alpecin-Deceuninck, waarmee Hermans momenteel tot 14 december op stage is in Spanje.

 

In tegenstelling tot die andere WK-ganger, Wout van Aert, laste Hermans na het WK in Australië geen rustperiode in.


“Ik zag er nog wel iets in om na de Ronde van Lombardije door te trekken in het veld", zegt Hermans.

 

"Achteraf moest ik wel toegeven dat het mentaal een zware strijd was met mezelf om scherp te blijven na een lange zomer. Bovendien was er ook de decompressie en de jetlag na het WK.”

Hermans' laatste cross was het EK veldrijden in Namen op 6 november. “Fysiek was ik nog best wel in orde in Namen. Maar door een valpartij en twee lekke banden mocht het uiteindelijk niet zijn op dat EK.”

 

Heeft Hermans daarna vanuit zijn zetel de crossen gevolgd? "In het begin was ik met andere dingen bezig."

 

“Maar toen ik twee weken geleden weer begon te trainen, heb ik weer mijn televisie opgezet om het veldrijden beter te volgen. Het voelt wel een beetje raar aan om in de zetel naar de cross te kijken in plaats van zelf te crossen."

"Nu begint het toch wel serieus te kriebelen."  

Het EK veldrijden in Namen was de laatste keer dat we Quinten Hermans in actie zagen.
Het EK veldrijden in Namen was de laatste keer dat we Quinten Hermans in actie zagen.

"WK? Hangt af of top 5-plek mogelijk is"

Hermans keert terug in het veld op 23 december in Mol en trekt door tot aan het BK in Lokeren op 15 januari.

 

"Ik heb geen idee waar ik conditioneel sta tegenover de concurrentie. Zal het redelijk goed gaan in Mol of valt het tegen? Het zal voor mij ook een beetje ontdekken zijn hoe goed ik zal reageren op een intermezzo zonder cross."

 

"Het is voor mij redelijk nieuw om midden in het crossseizoen te hervatten. Ik ga gewoon genieten van de cross en hoop dat de resultaten volgen."

 

Denkt Hermans ook aan het WK in Hoogerheide? “Als we zien dat het goed gaat en een top 5-plaats erin zit, dan zal ik het WK niet links laten liggen. Anders zit mijn veldritseizoen erop na het BK."

Gerelateerd: