Ga naar de inhoud

Herygers en Van Gucht zien 1 topfavoriet voor EK: "Maar Quinten Hermans kan heel straf voor de dag komen"

Het EK-parcours in Namen lijkt spek voor de bek van Quinten Hermans.

Na de Koppenbergcross zijn alle schijnwerpers gericht op het EK veldrijden van dit weekend. Topfavoriete bij de vrouwen is Fem van Empel. Maar bij de mannen verwachten onze commentatoren een meer open strijd. "Lars van der Haar is de grote favoriet, maar ook Laurens Sweeck en Quinten Hermans zijn straffe mannen", zegt Paul Herygers.

Bij de vrouwen lijkt de winnares al op voorhand bekend: Fem van Empel. De 20-jarige Nederlandse besliste pas maandag dat ze de kampioenschappen niet bij de beloften, maar bij de elite zal rijden.

 

"Een wijze beslissing", zegt Paul Herygers. "Ik zou niet weten wie haar zaterdag het vuur aan de schenen kan leggen op het EK."

 

"Van Lucinda Brand - die terugkeert na een handbreuk en operatie - kan je dat niet verwachten."

 

"Met Puck Pieterse hoeft Van Empel ook geen rekening te houden, want zij rijdt mee bij de beloften."

Je weet maar nooit, maar Fem van Empel laat dit seizoen geen steekje vallen.

Paul Herygers

In Namen rijdt ook ene Marianne Vos mee, de wereldkampioene in het veld. "Voor Vos is het parcours te zwaar, ze heeft ook te weinig competitie in haar benen", zegt Herygers

"Annemarie Worst had een minder goed weekend door een knieprobleem, maar kan zaterdag natuurlijk sterker voor de dag komen."

 

"Je weet maar nooit, maar Fem van Empel laat dit seizoen geen steekje vallen."

"Parcours is op lijf geschreven van Van der Haar"

Met zijn straffe stoot op de Koppenberg maakte Lars van der Haar grote indruk op Herygers en Van Gucht.

 

"Hij is zondag de grote favoriet om zichzelf op te volgen, omdat het parcours 100 procent op zijn lijf geschreven is", zegt Herygers.

 

"Eli Iserbyt vertoont momenteel een barstje en moet Van der Haar op zijn schouderhoogte dulden."

 

Herygers verwacht zondag wel veel van twee renners die niet van de partij waren op de Koppenberg. "Laurens Sweeck en Quinten Hermans zijn straffe mannen."

 

"Sweeck heeft de tegenslag dat het in Namen iets te zwaar is voor hem. Maar in Fayetteville en Waterloo heeft hij bewezen dat hij dit seizoen heel goed kan presteren in crossen die normaal gezien te zwaar zijn voor hem."

 

"Quinten Hermans zou wel eens het strafst voor de dag kunnen komen. Als je goed thuisgeraakt in Luik-Bastenaken-Luik (Hermans eindigde er 2e), dan ben je de man."

 

"Hermans heeft genoeg competitie in zijn benen. Het zal er zondag bovenarms opzitten op het EK."