Ga naar de inhoud

Zwitsers wijzen (deels) naar virus na afstraffing, onrust bij Portugal?

 wo 7 december 2022 16:55
Zwitserland was gisteren kansloos.

Zwitserland werd gisteren op de Wereldbeker in Qatar van het kastje naar de muur getikt door Portugal. De Portugezen wonnen met 6-1. Geen vuiltje aan de lucht, of toch? Bij de tegenstander van gisteren roepen ze een virus in als mogelijke verklaring voor de wanprestatie en dus houden ze ook bij Portugal hun adem in. 

"Er circuleerde een virus in ons hotel. Het ging echter niet om COVID-19. Enkele spelers werden ziek", vertelde Pierluigi Tami, sportief directeur van de Zwitserse ploeg, daags na de uitschakeling. Sinds de WK-start liepen meerdere Zwitserse spelers verkoudheden op. 

 

Vanwege het contact met Portugese spelers wordt er voor besmetting gevreesd in Qatar. Zaterdag staat de voormalige Europese kampioen in de kwartfinales tegenover Marokko.

 

Dinsdagavond na de nederlaag gaf de Zwitserse bondscoach Murat Yakin aan dat Silvan Widmer ("te ziek om te spelen, koortsig en met symptomen van een verkoudheid"), Fabian Schär ("vervangen omdat hij tijdens de wedstrijd door zijn krachten heen zat") en Nico Elvedi ("voelde zich geen honderd procent") met ziekteverschijnselen kampten.

 

"Er was geen frisheid", aldus de bondscoach van La Nati. "Spijtig genoeg waren er bij ons meerdere spelers ziek, en was de tegenstander niet alleen sterker, maar ook frisser. In de drie groepswedstrijden hebben we veel moeten geven."

Gerelateerd: