Tips en tricks van de nummer 1 in de WK-manager: "Ik spaar mijn transfers op tot de halve finale"

 do 8 december 2022 14:00
Jens Vandenweyer staat op nummer 1 met 268 punten na 4 speeldagen.

De achtste finales zijn achter de rug en de ontknoping van het WK komt steeds dichterbij. Dringend tijd om het hoofd te breken over de resterende speeldagen van de WK-manager. Wat zijn de populairste transfers? Welke spelers bieden de grootste waarde voor je team? En als bonus: tips van de leider in het klassement.

4 vragen aan de leider in het klassement

1. Wat is je ploeg op dit moment?

 

Opstelling: Costa (Por) , Silva (Bra), Shaw (Eng), Dumfries (Ned), Saka (Eng),  Fernandes (Por), Gakpo (Ned),  Messi (Arg), Richarlison (Bra), Mbappé (Fra) en Alvarez (Arg).

 

Bank: Martinez (Arg), Maehle (Den), Koulibaly (Sen) en Gundogan (Dui).

 

"Ik ga waarschijnlijk nog een transfer doen zodat ik 11 spelers heb die spelen. Na de prestatie van Goncalo Ramos gisteren is het enkel afwegen of ik er twee ga doen of één."

 

2. Welke tactiek heb je gebruikt en welke zal je nog gebruiken?

 

"Ik moet er zelf nog een beetje over nadenken, maar momenteel ga ik het ongeveer laten zoals het is", klinkt het. "Mijn spelers hebben vrij veel punten gepakt en het is de knock-outfase dus ben ik van plan mijn transfers te sparen om die in de halve finale en finale te kunnen gebruiken zodat ik spelers van elk elftal kan opstellen."

 

3. Wie is je geheime wapen?

 

"Bruno Fernandes hebben veel mensen over het hoofd gezien volgens mij. Ook Richarlison trouwens, omdat veel mensen hadden verwacht dat Gabriel Jesus zou starten."

 

4. Lig je er wakker van?

 

"Ik controleer het wel en regelmatig kijk ik hoe het eruit ziet. Maar wakker liggen doe ik er niet door. Ik speel elk jaar met vrienden de minicompetitie en het is mooi dat ik nu in het algemeen klassement op één sta. Meestal wil ik gewoon de minicompetitie winnen. Vorig jaar heb ik dat kunnen doen bij het EK."

Welke spelers bieden de grootste waarde?

Om de value van een speler uit te drukken, gebruiken we de term 'points per million' (PPM). Dat drukt eigenlijk uit hoeveel punten een speler heeft opgeleverd per miljoen euro die hij kost. 

 

Met Saïss krijg je met 5.56 PPM het meeste waar voor je geld. Ook Harry Maguire vinden we bovenaan terug met een score van 5,11. Daley Blind vervolledigt met 5 PPM de top 3. Spelers om in de gaten te houden dus. 

Welke transfers voeren jullie uit?

Welke spelers vliegen er massaal uit en welke spelers hebben onze WK-managers overtuigd om ze in hun ploeg te halen? 

 

Richarlison, Mbappé en Gakpo werden het meest in jullie ploegen gedropt. De sterke prestaties zijn dus niet ongemerkt gebleven. 

 

Tegelijkertijd zijn veel trouwe Belgen bedrogen uitgekomen door Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Zij vlogen er dan ook meteen uit toen België uitgeschakeld werd. Ook Neymar zijn blessure was een aanleiding voor veel managers om hem te wisselen voor een andere speler.

Wie scoort het beste in elke linie?

Van de keepers die nog in het toernooi zitten, staat Jordan Pickford (19 ptn) bovenaan, Dominik Livakovic (16 ptn) op twee en Andries Noppert (16 ptn) op drie. Noppert is bij uitstek de goedkoopste van de drie met een prijskaartje van 4 miljoen. 

 

Bij de verdedigers hoeft het u niet te verbazen dat Denzel Dumfries op een staat met 28 punten. Maar een veel goedkopere topverdediger is Romain Saïss. Hij behaalde 25 punten tot nu toe. 

 

Bij de middenvelders staat Lionel Messi op de eerste plaats (26 ptn), maar hij kost natuurlijk 11 miljoen euro. Cody Gakpo staat vrijdag tegenover de Argentijn en heeft ook al 25 punten verzameld. Bruno Fernandes (25 ptn) sluit de top 3 af. 

 

Bij de aanvallers is er één iemand die je niet kan ontwijken: Kylian Mbappé (33 ptn). Hij heeft het meeste punten van alle spelers op het WK met 5 doelpunten en 2 assists. Harry Kane en Goncalo Ramos (!) staan ook in de top 3 met respectievelijk 20 en 19 punten.