Ga naar de inhoud

Ook binnen de voetbalbond kwam ontslag van Martinez als verrassing: "Lag niet op tafel bij ons"

Voor de een kwam het als een verrassing, voor de ander allerminst. Het ontslag van bondscoach Roberto Martinez zindert na. "We hebben nooit stilgestaan bij het feit dat Martinez na dit WK kon vertrekken",  gaven Wesley Sonck en Eric Van Meir - beiden werkzaam in de trainersstaf van de Belgische U18 - in Villa Sporza aan.

Aan de tafel van Villa Sporza schoven Wesley Sonck en Eric Van Meir gisterenavond aan. Beiden werken als trainer voor de Belgische voetbalbond, die momenteel druk in de weer is om de opvolging van Roberto Martinez bij de Rode Duivels te verzekeren.

 

Toch kwam het afscheid van de bondscoach voor Sonck en Van Meir eerder als een verrassing. "Ik heb meteen mijn telefoon genomen en naar Eric gebeld", vertelt Wesley Sonck.

 

"En nu? vroeg ik hem. Wij hebben nooit de indruk gehad dat Roberto Martinez ging stoppen. Dat was in al onze overlegmomenten nooit naar voren gekomen. Volgens mij was het dan ook niet de bedoeling. Zelf hebben we dus niet stilgestaan bij het feit dat Martinez na dit WK kon vertrekken en wat de toekomst dan zou brengen."

 

"Het lag inderdaad niet op tafel", pikt Van Meir in. "We hadden natuurlijk wel een betere afloop van het WK verwacht. Als we ver zouden geëindigd zijn, zou het contract wel verlengd zijn, denk ik."

Als we ver zouden geëindigd zijn, zou het contract wel verlengd zijn

Eric Van Meir in Villa Sporza

In Nederland hebben ze alvast wél een plan B klaar voor ons land. Zo gaf ook ex-profvoetballer en analist Hans Kraay Jr. op ESPN Nederland zijn mening over de piste Louis van Gaal.

 

" Één ding weet ik zeker. Als Van Gaal gevraagd wordt door de Belgen, gaat hij 99,99% zeker instemmen met het voorstel. Waarom zou hij ook stoppen? Het is een geweldig moment om in het project te stappen."

 

"Daarnaast geniet hij ook van de show. Als hij drie maanden op pensioen is, zal hij zich ongetwijfeld beginnen te vervelen."

Het is niet de eerste keer dat Van Gaal naar voren geschoven wordt als potentiële vervanger van Roberto Martinez. "Het is zeker een kandidaat om te overwegen", reageert ook Gert Verheyen in Villa Sporza.