Ga naar de inhoud

Herman Brusselmans schrijft België nieuwe regel voor: "Vanaf nu maar 1 pas achteruit"

 za 26 november 2022 23:41

De tweede speeldag op het WK voetbal is volop aan de gang. Weinig verrassingen vandaag. Zo plaatste Frankrijk zich als eerste voor de volgende ronde én kan Messi opnieuw opgelucht ademhalen. Karl Vannieuwkerke kaartte in Villa Sporza onder anderen na met Ruud Vormer en Herman Brusselmans over de gebeurtenissen in Qatar. De beste momenten uit de aflevering opgelijst.

Het elftal van Brusselmans: "Geen plaats voor Witsel"

België is momenteel in de ban van de basiself die Roberto Martinez morgen op het veld zal brengen tegen Marokko. Herman Brusselmans en Franky Van der Elst maakten alvast zelf de denkoefening. Zo zet de schrijver Witsel prompt op de bank en geeft hij de rest een opmerkelijke richtlijn mee. "Vanaf nu mag je maar één bal achteruit geven vanop je eigen helft."

Van Gaal of Martinez? "Ze storen me beiden"

Ieder huisje heeft zijn kruisje. Zo legt het panel van Villa Sporza de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal en de Belgische versie Roberto Martinez in de weegschaal. Bij Herman Brusselmans lijken beiden op weinig sympathie te kunnen rekenen. "Ik ben het positivisme van Martinez beu", is hij stellig.

Vormer fopt Lang met anoniem nummer: "En stress dat hij plots had"

De Nederlandse afvallers voor het WK gingen net voor de bekendmaking van de selectie opgebeld worden. Dat wist kanshebber Noa Lang, maar ook Ruud Vormer was op de hoogte. Die maakte handig gebruik van het moment om zijn ploegmakker de stuipen op het lijf te jagen. "Ik heb hem net voor hét moment opgebeld met een anoniem nummer."

Luis Enrique hoopt dat zijn spits vooral óp het veld scoort

Ferran Torres is niet alleen de spits van Luis Enrique bij de Spaanse nationale ploeg. Hij is ook het lief van de dochter van de bondscoach. "Als Torres een baby-gebaar maakt wanneer hij scoort, zet ik hem meteen op de bank", grapte de Spaanse bondscoach tijdens zijn dagelijkse Twitch-moment.

FRAGMENT: De dag van de Rode Duivels

FRAGMENT: Dorianne Aussems rijdt mee met de bekendste taxi van Gent