Ga naar de inhoud

BEKIJK: Zijn er nog clubs die Bellingham kunnen betalen na dit WK? “Engelse ploegen hebben liggen slapen”

 di 6 december 2022 13:12

Engeland heeft heel wat Golden Boys in zijn gelederen op dit WK. Haast allemaal grootgebracht in de Premier League. Toch lijkt nét Bundesliga-product Jude Bellingham bovenaan de Engelse talentenlijst te torenen. "Het is ongelooflijk dat hij in Duitsland en niet in Engeland speelt", klonk het in Villa Sporza.  Al zal dat misschien niet al te lang meer duren. 

Jude Bellingham is een van dé revelaties op het WK.

 

Het 19-jarige talent van Dortmund acteert al jaren op het hoogste niveau in de Bundesliga, maar toont zich nu ook op het internationale toneel als een van de grootste talenten van zijn generatie.

 

"Het is ongelooflijk dat hij in Duitsland en niet in Engeland speelt", maakt Dennis van Wijk de bedenking in Villa Sporza.

De Engelse clubs hebben toch serieus liggen slapen

Dennis van Wijk in Villa Sporza

De jonge Engelsman kende zijn doorbraak nochtans op Engels grondgebied. Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij voor tweedeklasser Birmingham City, waar hij zich in een mum van tijd ontpopte tot mister incontournable.

 

Birmingham kon zich dat seizoen net redden van de degradatie en mocht daar ook vooral zijn tienersensatie voor bedanken. Zo besliste het team om het shirtnummer 22 van Bellingham niet meer in gebruik te laten nemen door anderen.

 

Een gunst die heel wat betekende voor de Engelsman. In de jeugd vertelde een coach hem dat hij perfect kan fungeren als een 4, een 8 en een 10. De cijferaar in Bellingham maakte de som ... 

 

... En scoort nu zelfs op het WK met het nummer 22 op zijn rug. "De Engelse clubs hebben toch serieus liggen slapen", vertelt Van Wijk.

Na Birmingham trok de 17-jarige Bellingham dan ook niet naar de Premier League, wel naar Dortmund - waar hij zich sindsdien bewezen heeft als een van de beste middenvelders in de wereld. 

 

Manchester United trok wel aan zijn mouw, maar niet hard genoeg. Een gemiste kans voor de topclubs van de Premier League. De marktwaarde van het talent zal na dit WK ferm de hoogte inschieten. 

 

"Zijn er nog clubs die Jude Bellingham na dit toernooi kunnen betalen?", wierp Karl Vannieuwkerke gisteren dan ook terecht de vraag op in Villa Sporza.

 

Volgens het hotelpersoneel van de Engelsen in Qatar wél, zo krijgt Bellingham er een smeekbede te horen om naar Real Madrid te trekken na het toernooi (bekijk de video hierboven). Al lijkt zijn kapitein Jordan Henderson andere plannen te hebben.

 

In Villa Sporza schuiven de gasten alvast drie potentiële kanshebbers naar voren. Bij wie zou Bellingham volgens u beste passen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: