Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Wat met de toekomst van de Duivels? Jan Vertonghen en Dries Mertens haken niet af

 do 1 december 2022 19:45

Game over. De Wereldbeker van de Rode Duivels zit er al op na de groepsfase. Een 0-0-gelijkspel tegen Kroatië was niet voldoende om het vel nog te redden. Lees hier de eerste reacties van de spelersgroep.

Jan Vertonghen was de eerste Duivel die opdook in de mixed zone. "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld", vertelde de recordinternational bij de RTBF. "We hebben alles gegeven voor België, onze groep en onze coach. Maar het was niet genoeg."

 

"We hebben het inderdaad niet vanavond verloren. Nu hadden we veel kansen, meer dan in de vorige matchen samen, maar het is niet gelukt."

 

Zelf speelde Vertonghen een prima match en wees hij op de juiste mentaliteit bij de Belgen. "Je hoeft ook geen 26 vrienden te zijn om te winnen."

Mijn toekomst bij de Duivels? Ik moet alles op een rijtje zetten, maar ik voel me nog supergoed, ook al denkt niet iedereen daar zo over.

Jan Vertonghen

"Het gevoel na deze match geeft wel perspectief, maar we hadden veel grotere verwachtingen. Ik was nog niet klaar om naar huis te gaan", vulde Vertonghen aan bij Ruben Van Gucht.

 

Over zijn beschikbaarheid zei hij het volgende: "Ik moet alles op een rijtje zetten, maar ik voel me nog supergoed, ook al denkt niet iedereen daar zo over."

 

"Maar ik ben zo trots om voor België te spelen en om met de jonge jongens bezig te zijn. Niet alles loopt van een leien dakje, maar dat hoeft ook niet."

Toby Alderweireld: "Trots op Jan, samen bewezen dat we nog sterk zijn"

Toby Alderweireld, die andere ancien in de defensie, wilde niet veel zeggen over het vervolg van zijn interlandcarrière, maar ging meteen over naar Jan Vertonghen als onderwerp.

 

"Wat ik kan zeggen, is dat ik enorm trots ben op Jan", zei de Antwerp-verdediger. "Hij is een van mijn beste vrienden in het voetbal en we hebben samen laten zien dat we nog sterk zijn. We hebben de kritische commentaren doorstaan."

 

"Misschien was dit onze laatste match samen en daar wil ik hem voor bedanken."

 

"Voor mezelf is het een eer om voor België te spelen. Ik heb alles gegeven voor mijn land en ik hoop dat de mensen dat gezien hebben."

Dries Mertens: "Er zit toekomst in de ploeg. Als het kan, met mij, ja"

Volgens Dries Mertens is dit niet het einde van de gouden generatie. "Zeker niet. Er zijn heel veel goeie jonge spelers en er zit nog veel toekomst in de ploeg."

 

"We hebben het goed gedaan en we kunnen dat ook nog doen in de toekomst. Met mij? Als het kan, ja. Als het niet meer kan, dan zullen andere jongens opstaan."

 

Het wordt wel met een andere bondscoach. "Hij heeft het ons een paar dagen geleden gezegd. Het was heel emotioneel. We hebben veel mooie dingen meegemaakt. Ik kan alleen maar mooie woorden over hem zeggen."

Thibaut Courtois: "Het voetbal heeft voor ons beslist"

"Het is niet vandaag gebeurd", vertelde Thibaut Courtois over de uitschakeling. "Vandaag heeft het voetbal voor ons beslist."

 

"Zulke ballen tegen de paal zijn pijnlijk. We hebben er alles aan gedaan om te winnen. We verdienden de zege, maar dat gebeurt niet. Tegen Canada verdienden we het niet en wonnen we wel."

 

"Of dit het einde van een generatie is? Die is al een beetje in gang gezet. Er komt een lichting aan en die jongens hebben een goed leermoment gehad. In maart zien we wel wie er nog bij is."

Jeremy Doku: "Het einde van een generatie? Neen"

Het flashinterview op het veld werd in de schoenen van jonkie Jeremy Doku geschoven. 

 

"De ontgoocheling is groot, heel groot. We hebben er alles aan gedaan en hadden veel kansen. Het is duidelijk wie de betere ploeg was, maar we maken het niet af."

 

"Jammer, want als we zo hadden gespeeld van bij het begin van dit WK, dan hadden we de vorige match sowieso gewonnen. "

 

"We beseffen dat België ontgoocheld is, dat zijn wij ook. We wilden hier beter doen dan in 2018 en we liggen er al uit."

 

"Of dit het einde van een generatie is? Neen, er komen nog veel talentvolle jongeren aan en die doen hun best. Ook voor mij gaat het nog steeds door."

Gerelateerd: