Ga naar de inhoud

Braziliaanse voetballegende Pelé (82) opnieuw gehospitaliseerd in zijn strijd tegen kanker

 wo 30 november 2022 16:07
Pelé lijdt al jaren aan kanker.

Voetballegende Pelé is opnieuw in het ziekenhuis opgenomen, zo hebben Braziliaanse media woensdag gemeld. Het Braziliaanse icoon strijdt al jaren tegen kanker, er zouden nu opnieuw gezwellen zijn gevonden.

Pelé is volgens Braziliaanse media deze week opnieuw gehospitaliseerd in Sao Paulo. Er zouden een "zwellingen over zijn hele lichaam" zijn geconstateerd, al is het niet meteen duidelijk of het effectief gaat om nieuwe uitgezaaide tumoren.

 

De zwellingen kwam aan het licht tijdens nieuwe onderzoeken en een verdere diepgaande analyse van zijn gezondheidstoestand, luidt het bij ESPN Brasil

 

Het medium meldt ook dat de chemotherapie die de afgelopen maanden is uitgevoerd op Pelé niet voldoende antwoord meer biedt op zijn ziektecellen. In de loop van woensdag zouden er bijkomende onderzoeken gedaan worden.

 

De 82-jarige voetbalgrootheid werd in september 2021 nog geopereerd aan een tumor in zijn dikke darm. Sindsdien werd hij nog talloze keren opgenomen in het ziekenhuis.

Dochters maken zich geen zorgen: "We zijn niet verrast"

"Mijn vader is gehospitaliseerd om zijn medicatie te reguleren", reageerde Pelés dochter Kelly Nascimento, die in de VS leeft, op Instagram. "Maar ik maak me geen zorgen. Ik ga niet op de volgende vlucht springen, mijn broers zijn in Brazilië en ik zal hen bezoeken op Nieuwjaar."

 

"Ik vind het jammer dat bepaalde media onrust hebben veroorzaakt, zonder voorkennis", sprak Flavia Nascimento, een andere dochter van Pelé. "Mijn vader ondergaat gewoon onderzoeken om de evolutie van zijn kanker op te volgen."