Ga naar de inhoud

"Brazilië telt bang af naar de knock-outfase, zonder Neymar kunnen ze het niet halen"

Bij Brazilië bidden ze voor de terugkeer van hun sterspeler Neymar. "De afhankelijkheid van Neymar zit vooral in het hoofd van de Brazilianen", zegt Eddy Demarez in onze WK-podcast.

Het duurde gisteren lang vooraleer Brazilië de Zwitserse code kon kraken. Door de afwezigheid van Neymar?

 

"In Brazilië noemen ze het de Neymar-dependencia, afhankelijk zijn van Neymar", legt Eddy Demarez uit.

 

"Maar volgens mij zit dat "afhankelijk zijn van Neymar" vooral in het hoofd van de Brazilianen."

 

"Dat zagen we op het van WK 2014. Neymar werd toen letterlijk uit het toernooi gebeukt. Daarna zakte Brazilië helemaal in en hebben ze nog 2 keer zwaar verloren op dat WK in eigen land."

 

Op het WK in 2018 was de Neymar-dependencia volgens de Brazilianen opnieuw de oorzaak van de vroegtijdige exit. "Neymar was toen niet echt fit en niet echt in vorm, het ging toen in de kwartfinales mis tegen de Rode Duivels."

Misschien wordt Brazilië beter 2e in zijn groep. Dan heeft Neymar nog een dag langer om te herstellen.

Eddy Demarez

Door Neymars enkelblessure in de 1e groepsmatch moet Brazilië het op dit WK voorlopig zien te rooien zonder hun vedette.

 

"Ik wil wel nog zien of Neymar er weer bij zal zijn in de 1/8e finales. Zijn enkel zag er niet zo goed uit", zegt Demarez.

 

"Misschien wordt Brazilië beter 2e in zijn groep. Dan heeft Neymar nog een dag langer om te herstellen."

 

De Brazilianen zijn er in elk geval niet gerust in. "Brazilië telt bang af naar de knock-outfase van dit toernooi", weet Demarez.

 

"Ik denk niet dat ze het zonder Neymar kunnen halen. Argentinië schat ik hoger in als ploeg, maar Brazilië heeft meer talent."

De Tribune

Neymar doet het tikken bij Brazilië. En de klok tikt voor Neymar. Brazilië plaatst zich voor de knock-outrondes, maar toont een andere gedaante zonder zijn superster. Eddy Demarez en Stef Wijnants merken dat Casemiro heel scherp staat, dat Pepe op zijn 39ste weinig verval kent en dat de Rode Duivels met een statement zullen komen.
25 min