Ga naar de inhoud

Nummer 1 van de wereld Carlos Alcaraz vindt vergelijking met Nadal "zinloos"

Carlos Alcaraz hoopt "minstens de helft" te bereiken van de carrière van Nadal.

Spanjaard, nummer 1 van de wereld, grandslamwinnaar. In veel quizzen zouden het de trefwoorden bij Rafael Nadal zijn, maar in 2022 horen ze bij zijn landgenoot Carlos Alcaraz. Toch is de 19-jarige Spanjaard de vergelijkingen met de 22-voudige grandslamwinnaar moe. "Vergelijken heeft geen zin."

Carlos Alcaraz is de jongste tennisser in de geschiedenis die het jaar afsluit als nummer 1 op de ATP-ranking. Hij heeft dan ook een schitterend seizoen achter de rug met winst in twee Masters-toernooien en zijn eerste grandslamtitel op de US Open.

 

Sommigen vergelijken Alcaraz dan ook al snel met Rafael Nadal, die op zijn 19 jaar Roland Garros won. Ondertussen staan er 22 grandslamtitels op het palmares van de gravelkoning.

 

Alcaraz wordt evenwel niet graag vergeleken met Nadal, ook al heeft hij enorm veel bewondering voor zijn 36-jarige landgenoot. "Maar vergelijken heeft geen zin", zei hij. "Het doet er niet toe dat ik nu nummer 1 van de wereld ben. De hele carrière van Nadal telt voor heel wat."

 

Hij voegde er aan toe dat hij hoopt "minstens de helft" te bereiken van wat Nadal heeft gedaan.

Ik probeer ervoor te zorgen dat dit niet naar mijn hoofd stijgt.

Carlos Alcaraz

Alcaraz miste de afsluitende ATP Finals door een buikspierblessure. Nu wil de nummer 1 zich klaarstomen voor het nieuwe seizoen.

 

"Het seizoen zal moeilijk zijn, want ik zal starten als de favoriet", legde hij uit. "Er zal heel wat druk op me liggen. Maar ik probeer het goede bij te houden en ervoor te zorgen dat dit niet naar mijn hoofd stijgt." 

 

"Uiteindelijk is het een ongelofelijke prestatie om je idolen te verslaan. Ik probeer dit normaal op te nemen en nooit te vergeten dat wat ook gebeurt in de toekomst, ik van tennis moet genieten en op mijn niveau moet spelen."