Ga naar de inhoud

ATP tilt prijzengeld in 2023 naar recordhoogte "Spelers van wereldklasse juist compenseren"

 do 17 november 2022 12:18
Rafael Nadal pronkt met zijn trofee van Roland Garros. Het prijzengeld van de grandslams ligt nog niet vast.
Rafael Nadal pronkt met zijn trofee van Roland Garros. Het prijzengeld van de grandslams ligt nog niet vast.

De ATP gaat volgend jaar zijn prijzengeld met 37,5 miljoen dollar (omgerekend 36,2 miljoen euro) verhogen, naar een totaal bedrag van 217,9 miljoen dollar. De totale prijzenpot van zo'n 210 miljoen euro is de hoogste ooit.

Het prijzengeld van de ATP-tour, het hoogste profniveau, wordt verhoogd met 18,6 miljoen dollar tot 175 milljoen dollar. Ook in de ATP Challengers tour, het niveau net onder de ATP-tour, stijgt het prijzengeld van 12,1 miljoen dollar naar 21,1 miljoen dollar.

 

De topspelers zien daarnaast ook de bedragen in de bonuspools stijgen tot 21,3 miljoen dollar (+9,8 miljoen dollar). Die bonussen zijn vooral te verdienen op de hoog aangeschreven Masters 1.000-toernooien. Wijzigingen in het prijzengeld van de 4 grandslamtoernooien worden later door de toernooien zelf nog bekendgemaakt.

 

Volgens Andrea Gaudenzi, voorzitter van de ATP, zijn de verhogingen van het prijzengeld logisch: "Onze spelers zijn van wereldklasse en het is onze prioriteit om ervoor te zorgen dat ze juist worden gecompenseerd. Wij tonen met deze verhogingen dat we het niveau nog hoger willen tillen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.