Ga naar de inhoud

Loting WTA Finals levert heruitgave finale Roland Garros op, Mertens kent lot in dubbel

De 8 beste tennissters blonken op het traditionele gala eens niet in hun tenniskleren.

De 8 beste tennissters ter wereld kennen hun tegenstandsters voor de groepsfase van de WTA Finals, van 31 oktober tot 7 november in het Amerikaanse Fort Worth (Texas). Ook Elise Mertens kent haar lot in het dubbelspel.

Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld en winnares van Roland Garros en de US Open, is de blikvanger in de Tracy Austin-groep - de vier groepen werden genoemd naar een legendarische Amerikaanse kampioen.

 

De Poolse neemt het net als in de finale van Roland Garros op tegen Coco Gauff (WTA 4). De twee jongste deelneemsters (Swiatek 21, Gauff 18) botsen ook nog op Caroline Garcia (WTA 6), goed voor 3 WTA-titels in 2022, en Daria Kasatkina (WTA 8).

 

In de tweede poule, de Nancy Richey-groep, is nummer 2 van de wereld Ons Jabeur de topfavoriete. De Tunesische bereikte dit jaar de finales van Wimbledon en US Open, maar wacht nog op een eerste grandslamtitel.

 

Zij neemt het op tegen de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 3)- vorige week nog eindlaureate in Guadalajara, de Griekse Maria Sakkari (WTA 5) en de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 7).

 

De top 2 van elke groep stoot door naar de halve finales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elise Mertens tegen 2e reekshoofden

Elise Mertens kwam in het dubbelspel, samen met haar Russische partner Veronika Koedermetova, in de groep Pam Shriver terecht. Ze zijn samen het vierde reekshoofd en treffen de Canadees-Mexicaanse tandem Gabriela Dabrowski/Giuliana Olmos, het tweede reekshoofd.

 

Ook het Oekraïens-Letse duo Ljudmyla Kichenok/Jelena Ostapenko, het vijfde reekshoofd, en het Kazachs-Braziliaanse paar Anna Danilina/Beatriz Haddad Maia, het zevende reekshoofd, zijn opponenten.

 

Vorig jaar haalde Mertens, aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-Wei, de finale in het dubbelspel op de Masters. Ze verloren toen van de Tsjechische vrouwen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Zij verdedigen dit jaar hun titel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.