Ga naar de inhoud

Nummer 1 van de wereld Carlos Alcaraz mist ATP Finals en Davis Cup door buikspierblessure

Wat een domper voor Carlos Alcaraz. De Spaanse nummer 1 van de wereld moest gisteren op het Masters-toernooi in Parijs de strijd vroegtijdig staken. De Spanjaard liep "een buikspierblessure" op. Eentje met serieuze gevolgen, zo blijkt. "Helaas moet ik de ATP Finals en de Davis Cup Finals missen", klinkt het op zijn Instagram.

Gisteren moest Carlos Alcaraz halverwege zijn wedstrijd op het ATP-toernooi van Parijs opgeven. De Spaanse nummer 1 van de wereld kreeg meteen verzorging aan zijn buik.

 

Vandaag maakte Alcaraz de ernst van zijn blessure bekend op Instagram. "Na mijn opgave gisteren heeft mijn medisch team meteen zijn werk gedaan. Het jammerlijke resultaat van het onderzoek: een interne scheur in mijn buikspier, met een geschatte hersteltijd van zes weken tot gevolg."

 

"Helaas zal ik de ATP Finals en de Davis Cup Finals niet halen. Het is pijnlijk dat ik net die twee - zo belangrijke evenementen voor mij - moet missen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.