Ga naar de inhoud

Met de billen bloot: Ding smeert O'Sullivan zeldzame "whitewash"aan op UK Championship

 vr 18 november 2022 17:33
"The Rocket" had niet zijn beste dag.

Ronnie O'Sullivan is in de kwartfinales van het belangrijke UK Championship, een van de drie grootste toernooien in het snooker, tegen een zware 6-0-nederlaag aangelopen. De Chinees Ding Junhui liet geen spaander heel van de 7-voudige eindwinnaar.

Het UK Championship is samen met het WK en de Masters een van de "Triple Crown"-toernooien in het snooker, de meest prestigieuze events in de sport. 

 

O'Sullivan won het toernooi al zeven keer, maar op een achtste titel zal hij nog even moeten wachten.

 

In de kwartfinales kwam O'Sullivan uit tegen Ding Junhui, een drievoudig winnaar van het UK Championship. De Chinees greep "The Rocket" vanaf het eerste frame bij keel. 

 

Met fenomenaal snooker gaf hij O'Sullivan, die zelf een totale offday had, amper kansen en snelde hij weg.

 

Met een weergaloze 131-break in het zesde frame maakte Ding zijn demonstratie af: 6-0. Hij plaatst zich als eerste voor de halve finales in York.

O'Sullivan: "Een dag waarop niets lukte"

 "Er zijn van die dagen dat niets lukt en vandaag was er zo een", verklaarde O'Sullivan. "Ik speel al dertig jaar snooker en kreeg al wel vaker een uppercut te verwerken."


"Het is Ding zeker gegund. We zijn allemaal een beetje fan van hem. Het is geweldig om hem weer zo goed te zien spelen. Ik hoop dat hij het toernooi nu wint."    


"Tegen Ronnie O'Sullivan spelen is altijd moeilijk, maar vandaag had hij het duidelijk lastig", reageerde Ding op zijn knappe zege. 


"In de eerste frames miste hij veel en dat haalde bij mij de druk van de schouders. Het kwam er alleen nog op aan gefocust te blijven."


"Natuurlijk wil ik het toernooi nog eens winnen, maar de weg is nog lang. Ik concentreer me nu alleen op de match van morgen."     


Voor een vierde eindzege moet Ding in de halve finales eerst voorbij Tom Ford, die Joe Perry met 6-4 uitschakelde. Een ronde eerder had Ford ook Luca Brecel (WS-11) uit het toernooi gewipt (6-3).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: