Brecel heeft revanche beet tegen Lyu Haotian op UK Championship, nu tegen Ford

 ma 14 november 2022 07:11
Luca Brecel
Luca Brecel (archief) plaatst zich voor de 1/8e finales in York.

Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van UK Championship. De Belg zette Chinees Lyu Haotian opzij met 6-4. Brecel heeft zo zijn revanche beet voor de pijnlijke nederlaag tegen de nummer 36 vorige maand in Noord-Ierland.

Luca Brecel kwam in York het best uit de startblokken en nam met een 124 century een 2-0 voorsprong. 

 

De volgende drie frames kwam de nummer 11 van de wereld er niet aan te pas. Lyu potte breaks van 58, 97 en 79 weg, terwijl de Limburger amper één rode bal potte.

 

"The Belgian Bullet" pikte daarna de draad weer op en kwam met breaks van 72 en 55 tot op één frame van de overwinning. Het negende frame kon de Chinees zijn lot nog wat uitstellen, maar kort daarna was het wel raak. Eindstand: 6-4.

 

Onze landgenoot neemt zo revanche op de 24-jarige Haotian, die hem vorige maand met 4-0 naar huis stuurde in de kwartfinale van de Northern Ireland Open.

 

Om een plaats in de kwartfinales neemt Brecel het op tegen de Engelsman Tom Ford (WS-32), die de Schotse topper John Higgins (WS-5) wipte met 6-4. Higgins won het toernooi in 1998, 2000 en 2010.

"Mijn UK-finale vorig jaar maakte van mij een andere speler"

Vorig jaar schopte Brecel het tot de finale van het UK Championship. "Ik ben blij met mijn prestatie van zondag", reageerde Brecel. "Die finale heeft van mij een andere speler gemaakt. Sindsdien won ik een aantal mooie toernooien."

"Ik begin elk toernooi met de intentie om het te winnen, terwijl ik vroeger met een kwart- of halve finale tevreden was."

Brecel en Ford, runner-up op de Paul Hunter Classic in 2016 en halvefinalist op het UK Championship in 2018, stonden 4 keer eerder tegenover elkaar: goed voor een 2-2. Ook vorig jaar stonden de twee tegenover elkaar in York, toen haalde Brecel het in de 1/32e finales met 6-5.