Ga naar de inhoud

BEKIJK: Judd Trump schittert met 147, maar Ronnie O'Sullivan is 4e keer Champion of Champions

 zo 6 november 2022 23:24

Ronnie O'Sullivan heeft zich voor de vierde keer in zijn carrière tot Champion of Champions gekroond. In het Engelse Bolton versloeg hij in een absolute klassieker Judd Trump met 10-6. Trump verwende de fans onderweg wel met een 147-maximumbreak.

O'Sullivan, het nummer één van de wereld die het toernooi in 2013, 2014 en 2018 al won, nam een blitzstart. Met breaks van 96, 103, 52, 52 en 88 snookerde hij een 6-1 voorsprong bij elkaar. 

 

Trump, 's werelds nummer drie, die in de eerste ronde Luca Brecel had gewipt, kon niet echt een vuist maken en moest tijdens de eerste zeven frames genoegen nemen met een 51-break. 

 

Voor de pauze potte Trump, de uittredende kampioen, echter een 147 maximum weg, meteen zijn zevende in zijn loopbaan en de tweede ooit op het Champion of Champions-toernooi.

 

Na de spelhervatting kon Trump met een 96-break milderen, maar O'Sullivan potte in frame tien een nieuwe century weg. In de volgende drie frames toonde Trump zijn betere snooker. 

 

Zonder dat O'Sullivan een punt scoorde, kon "The Ace in the Pack" met breaks van 82 en 100 zijn achterstand herleiden tot een frame. O'Sullivan potte in de drie volgende frames echter breaks weg van 124, 85 en 81 voor een 10-6-overwinning.   

 

Voor O'Sullivan was er een slordige 170.000 euro weggelegd. Trump moest het doen met 68.000 euro. Aan het Champion of Champions-toernooi nemen enkel spelers deel die het vorige seizoen een toernooi konden winnen. Er waren dan ook geen rankingpunten te verdienen.

Bekijk de fenomenale maximumbreak van Trump:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De laatste pots van de partij:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.