Ga naar de inhoud

Erwin Lemmens treft schikking in Operatie Zero en wordt meteen weer keeperstrainer bij de Rode Duivels

Erwin Lemmens (links) is al heel wat jaren de trainer van de doelmannen bij de nationale ploeg.

Erwin Lemmens zal als keeperstrainer van de Rode Duivels meegaan naar het WK in Qatar. Lemmens was betrokken in Operatie Zero, het grootschalige fraudeonderzoek in het Belgische voetbal. Maar in die zaak kon hij een minnelijke schikking treffen met het federaal parket, waardoor de KBVB het licht weer op groen zette.

Erwin Lemmens stond sinds het begin van het jaar op non-actief als keeperstrainer bij de nationale ploeg, omdat zijn naam was gevallen in Operatie Zero.

 

Spijtoptant Dejan Veljkovic had onthuld dat Steven Martens en François De Keersmaecker als CEO en voorzitter van de voetbalbond een bijzondere constructie hadden uitgewerkt met Lemmens.

Lemmens zou zogezegde prestaties leveren voor Beneyug, een bedrijf van Veljkovic uit Cyprus. Dat gebruikte hij om geld te versluizen en belastingen te ontduiken. Beneyug factureerde vervolgens aan de voetbalbond.

Door een minnelijke schikking te treffen met het parket is Lemmens erin geslaagd een rechtszaak te vermijden. Bovendien wordt hij nu door de bond in ere hersteld, waardoor hij straks als keeperstrainer naar Qatar meekan.

 

"De KBVB zal geen verdere commentaar geven en wacht voor de overige betrokkenen de uitkomst van het strafonderzoek, dat nog altijd loopt, af."