Ga naar de inhoud

Lieven Maesschalck: "Romelu Lukaku is mentaal sterk genoeg om het een plaats te geven"

Lieven Maesschalck.

Als bij de Rode Duivels het blessure-alarm afgaat, dan komt Lieven Maesschalck nog wat meer in de schijnwerpers. De kinesist van de nationale ploeg behandelt met zijn Move to Cure-team heel wat jongens die vanaf 23 november in Qatar hopen te schitteren. En nu het WK nadert, wordt er nog wat meer op de deur van de praktijk geklopt.

In de praktijk van Lieven Maesschalck komen sowieso heel wat topsporters over de vloer, maar enkele weken voor de start van het WK in Qatar is er natuurlijk extra aandacht voor de Belgische voetballers.

 

Alexis Saelemaekers (AC Milan) hoopt dat zijn herstel tijdig afgerond is, Romelu Lukaku (Inter) staat ook voor een race tegen de klok.

 

"Of het nu extra druk is? De spelers zijn vooral nog bezig met hun clubs", nuanceert Maesschalck bij een bezoek van onze reporter. "De spelers weten perfect waar ze voor staan."

 

Ook de medische staf is uitstekend op de hoogte van alle pijntjes en kwaaltjes links en rechts. "Met de clubs hebben we tijdens het jaar een hele goeie samenwerking. We communiceren met hen over de statussen en onderzoeken."

De onderzoeken zijn vandaag begonnen en dan zien we wel wat de prognose is. Dan wordt er beslist of hij in België blijft of niet.

Lieven Maesschalck over Romelu Lukaku

Met Inter was er de voorbije dagen ook weer veel overleg over Romelu Lukaku. Zal de spits in Antwerpen revalideren tot de start van het WK? 

 

"De onderzoeken zijn vandaag begonnen en dan zien we wel wat de prognose is. Dan wordt er beslist of hij in België blijft of niet."

 

Voor Lukaku moet de fysieke terugslag ook een mentale domper zijn. "Romelu heeft veel ervaring en kan hier mee omgaan. We hebben ook al de cases van Axel Witsel voor het EK en Vincent Kompany voor het WK gehad."

 

"Het is dus niet de eerste keer en Romelu is mentaal sterk genoeg om het een plaats te geven."

 

"Of hij de eerste WK-match (23 november) haalt? Vandaag kan ik daar nog geen uitspraak over doen. We moeten de onderzoeken afwachten. Ik moet op de vlakte blijven, ja."

"Alexis Saelemaekers op het WK? Niets is uitgesloten"

Naast Romelu Lukaku zijn er nog zorgenkinderen. Alexis Saelemaekers heeft na zijn blessure de hoop op het WK echter nog niet opgegeven.

 

"Hij trekt volgende week naar zijn club en we doen er alles aan om hem speelklaar te krijgen", klinkt het bij Lieven Maesschalck. "Het WK? Niets is uitgesloten."

 

En gisteren raakte bekend dat Eden Hazard niet kon meetrainen bij Real Madrid door een spierblessure. Komt ook hij weldra langs in de praktijk? "Hoeft dat wel? We moeten de ernst afwachten."