Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx zag droom in vervulling gaan: "Nu al een GP winnen, is te zot voor woorden"

Uitgesproken topfavoriet zijn was nieuw voor Loena Hendrickx. De Belgische kunstschaatster werd in haar eerste wedstrijd van het seizoen naar voren geschoven als topfavoriet en maakte die favorietenrol ook waar. "Je moet mentaal sterk zijn om met die druk om te gaan. Blij dat het gelukt is", zegt Hendrickx.

De status van kunstschaatster Loena Hendrickx is na haar 2e plaats op het WK toch wat veranderd. In de eerste wedstrijd van het seizoen in Frankrijk werd onze landgenote meteen gebombardeerd tot topfavoriete.


"Dat is nieuw voor mij en brengt toch wat extra stress mee", vertelde Loena Hendrickx op Radio 1. "Ik heb een paar spannende dagen achter de rug. Je moet mentaal echt wel sterk staan om met die druk om te gaan."


Hendrickx was op de dag van de finale van de vrije kür ook nog eens jarig. "Ook dat geeft je onrechtstreeks toch wat extra kriebels."

Ik zou deze overwinning naast mijn zilveren medaille op het WK durven plaatsen

Loena Hendrickx

Toch was er van die extra laag stress niks te merken op het ijs. "Ik heb mijn wedstrijd gewoon aangepakt zoals ik normaal gezien al doe. Niks speciaals. Ik wil altijd presteren en ben blij dat dit ook gelukt is."


Hendrickx won in Angers haar eerste Grand Prix. Na haar uitstekende korte kür, toonde ze zich zaterdag ook de beste in de vrije kür. "Ik zou deze overwinning naast mijn zilveren medaille op het WK durven plaatsen. Een GP winnen was altijd een droom. Dat dit nu al gelukt is, is te zot voor woorden."

Het recente succes van onze landgenote heeft rechtstreeks weerslag op de aandacht voor het kunstschaatsen in ons land. "Ik merk heel veel steun vanuit België. Meer en meer begint de sport er te leven. Dat is mooi om te zien."


Over drie weken staat haar volgende GP al op het programma. Als onze landgenote daar goed weet te presteren is de kans groot dat ze naar de Finals mag. 

 

Nadien wacht het Europees Kampioenschap. "Normaal gezien ben ik bescheiden, maar ik durf nu wel te zeggen dat ik dat EK wil winnen.