Ga naar de inhoud

Een verjaardag om nooit te vergeten: Loena Hendrickx wint in Angers haar eerste Grand Prix

Loena Hendrickx wint op haar 23e verjaardag in Angers.

Loena Hendrickx heeft voor het eerst in haar carrière een Grand Prix-overwinning behaald. Op haar 23e verjaardag was onze landgenote zaterdag in Angers, een dag na haar uitstekende korte kür, ook de beste in de vrije kür.

Loena Hendrickx had vrijdag in de korte kür al haar bloedvorm gedemonstreerd en begon zaterdag als favoriete aan de vrije kür. Onze landgenote reed een voor haar nieuwe vrije kür en deed dat met brio.

 

De eindzege van Hendrickx in Angers kwam niet meer in gevaar. Ze had uiteindelijk een ruime voorsprong op de Koreaanse Lee en de Japanse Sumiyoshi. Voor Hendrickx, die uitgerekend vandaag haar 23e verjaardag viert, is het haar allereerste overwinning in een prestigieuze Grand Prix.

 

"Dit is een geweldig gevoel", sprak een dolgelukkige Loena Hendrickx na afloop. "Ik was wat nerveus omdat het een nieuwe vrije kür was. We hadden dit pas op de valreep beslist."

 

"Mentaal was het niet makkelijk in de aanloop naar dit toernooi, maar na mijn training van deze ochtend voelde ik veel vertrouwen. Ik wilde gewoon goed schaatsen op mijn verjaardag, dat is toch bijzonder. Ik ben blij dat ik mijn beste niveau heb kunnen tonen."

 

De GP's zijn voor vicewereldkampioene Loena Hendrickx belangrijke haltes op weg naar de Europese titel die eind januari in het Finse Espoo op het spel staat. Dat EK is voor Hendrickx het hoofddoel in 2023.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de vrije kür van Loena Hendrickx:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.