Ga naar de inhoud

Burnley krijgt een ferm pak rammel in Championship-topper tegen Sheffield United

 za 5 november 2022 15:59
De Sheffield United-spelers vieren de overwinning.
Sheffield United legde 5 goals in het mandje van Burnley.

In de Championship, de Engelse 2e klasse, heeft leider Burnley de topper tegen Sheffield United verloren. Het team van trainer Vincent Kompany kreeg een 5-2-bolswassing van de nummer 2 in de stand.

Burnley was eerder deze week op de valreep ontsnapt aan een nederlaag en de topper tegen eerste achtervolger Sheffield United was opnieuw een serieuze test voor het team van Vincent Kompany.

 

Nochtans was de 1e helft voor de bezoekers, dankzij 2 goals van de Belg Benson Manuel. Ndiaye prikte tussendoor tegen voor de thuisploeg en zo mocht Burnley met een 1-2-voorsprong naar de kleedkamer.

 

Maar in de 2e helft zakten de bezoekers door het ijs. McBurnie zorgde al vroeg na de rust voor de gelijkmaker en in een dol kwartier werd Burnley helemaal knock-out gemept. Robinson, Ahmedhodzic en opnieuw McBurnie zorgden voor de zware 5-2-cijfers.

 

Voor Burnley is het de 2e nederlaag van het seizoen, waarmee een einde komt aan een ongeslagen reeks van bijna 3 maanden. Het team van Kompany blijft ondanks het verlies wel op kop in de Championship. Burnley telt 3 punten meer dan Sheffield United, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kompany moet het uitleggen na de wedstrijd:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Vincent Kompany
Vincent Kompany weet weer wat verliezen is.
Gerelateerd: